Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reconstituirea morții lui George Floyd, moarte care a dus SUA în pragul războiului civil (VIDEO)

The New York Times reface cu imagini surprinse de martori și de camerele de supraveghere din zonă scena reținerii lui George Floyd, un bărbat de culoare (46 de ani) care a murit după ce unul dintre polițiști l-a ținut minute în șir culcat la pământ cu genunchiul pe gât. Floyd și-a pierdut cunoștința iar ulterior a decedat la spital, scrie comisarul.ro.

Reconstituirea morții lui George Floyd, moarte care a dus SUA în pragul războiului civil (VIDEO)
Comentează 0

Totul a început luni seara în Minneapolis, după ce poliția a primit un apel că un bărbat ar fi utilizat o bancnotă falsificată de 20 de dolari pentru a cumpăra țigări.

17 minute mai târziu, bărbatul zăcea inconștient la pământ și a fost declarat mort la scurt timp după. Bărbatul în vârstă de 46 de ani era din Huston. Și-ar fi pierdut slujba avută la un restaurant în timpul crizei de coronavirus. Patru ofițeri de poliție au fost concediați și cercetați. Unul dintre ei, Derek Chauvin, a fost arestat și acuzat de crimă și omor prin imprudență.

La șase minute de la reținerea sa, polițiștii îl duc către mașină. Când ajung lângă mașină, din imaginile filmate de martori se vede cum Floyd se prăbușește la pământ și refuză să intre în mașina poliției. Floyd i-ar fi spus de mai multe ori polițistului că nu poate respira. La nouă minte de la rețiere, la fața locului apare o a doua mașină de poliție, în care se află și Derek Chauvin (17 plângeri împotriva sa, a fost implicat în trei schimburi de focuri, din care a rezultat o victimă).

Intrați aici pentru detalii și VIDEO: https://www.comisarul.ro/articol/video-8-minute-si-46-de-secunde-de-cruzime-sau-cum_1104643.html

Foto: captură video The New York Times

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite