Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

REBELIUNE armată în Rusia; mercenarii lui Prigojin au ocupat un oraş, iar Putin vorbeşte de TRĂDARE

Vladimir Putin s-a adresat populației, sâmbătă, după ce șeful grupului Wagner, Evgheni Prigojin, a transmis un mesaj în care a anunțat că va avea loc un marș al justiției și a declarat că are 25 de mii de luptători pregătiți să scape conducerea militară rusă de rău. Mai mult, șeful mercenarilor a spus că trupele sale se află în cartierul militar din orașul Rostov, un centru cheie pentru asaltul Rusiei asupra Ucrainei, scrie realitatea.net.

REBELIUNE armată în Rusia; mercenarii lui Prigojin au ocupat un oraş, iar Putin vorbeşte de TRĂDARE
Comentează 0

Prigojin este anchetat de serviciul rus de Securitate pentru incitare la revoltă. În Rostov, situația este tot mai tensionată. Oficialii locali i-au avertizat pe oameni să rămână în case. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu tancurile mercenarilor lui Prigojin în oraș.

Șeful Wagner, Evgheni Prigojin, a declanșat o rebeliune în Rusia și susține că a preluat controlul asupra cartierului general militar din regiunea Rostov. Acesta cere să se întâlnească cu șefii ruși ai Apărării. Analiștii americani afirmă că este „o tentativă de lovitură de stat”.  Primarul din Moscova a anunţat că sunt luate măsuri antiteroriste pentru a întări securitatea în capitala Rusiei.

Pe de altă parte, Vladimir Putin a declarat, în cadrul unui discurs televizat, că ţara se confruntă cu o trădare. „Suntem înjunghiați în spate", a spus Vladimir Putin.Şeful statului rus a spus că oricine ridică arma împotriva armatei ţării este un trădător. El a făcut apel la combatanţii Wagner să înceteze participarea la acţiunile criminale ale liderului lor Evgheni Prigojin şi a spus că toţi cei care participă la revoltă vor fi pedepsiţi. Vladimir Putin a mai spus că va face tot ce e este necesar pentru a apăra Rusia. „Prigojin este o amenințare la adresa securității Rusiei. Rebeliunea acestor oameni nu se va termina bine pentru ei. Ce se întâmplă acum în Rusia este un act de trădare. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a apăra țara de acest atac", a mai spus Putin.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: euractiv.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite