Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răzvan Cadar: „Guvernul PSD, atentat la sănătatea elevilor!”

Ministrul PSD al educaţiei Ecaterina Andronescu, pregăteşte noi măsuri care vor avea efecte grave asupra sănătăţii copiilor. Educaţia fizică, alături de muzică, desen şi religie vor fi materii la care elevii nu vor mai fi evaluaţi cu note de la 1 la 10, vor primi doar calificative.

Răzvan Cadar: „Guvernul PSD, atentat la sănătatea elevilor!”
Comentează 0

Ministrul Andronescu nu este doar un gropar al sportului, ci şi un om iresponsabil. În societatea de astăzi, copiii trebuie îndrumaţi către mişcare, către sport. Sedentarismul şi obezitatea sunt probleme grave ale societăţii. Guvernul trebuie să încurajeze sportul şi orele de educaţie fizică, nu să transmită că nu sunt importante. Sportul de performanţă, la care România a făcut regrese enorme în ultimele decenii, se bazează pe aria de selecţie pe care o oferă orele de sport, pe descoperirea aptitudinilor şi cultivarea lor.

Decizia ministrului este catastrofală şi sper ca profesorii şi părinţii să ia atitudine şi să se opună, la fel ca atunci când au oprit desfiinţarea orelor de sport la clasele mici. Îi felicit pe profesorii din Arad care în ultimele zile au luat atitudine public, asumându-şi o serie de riscuri şi îi asigurăm că suntem alături de ei. Vom lupta pentru sport şi pentru sănătatea copiilor noştri. Orele de desen, muzică şi religie sunt de asemenea importante în descoperirea talentelor celor mici şi în formarea cunoştiinţelor şi culturii generale” a declarat Răzvan Cadar, secretarul executiv al PNL Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite