Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Război în Israel, atac cu 500 de rachete. S-a decretat stare de urgenţă în zonă, reuniune a Consiliului de Securitate al ONU

Grupurile fundamentaliste Hamas şi Jihadul Islamic au lansat peste 500 de rachete, în ultimele 36 de ore, din Fâşia Gaza spre teritoriul israelian. Bilanţul actual în Israel este de trei morţi şi peste 120 de răniţi, iar în Făşia Gaza depăşeşte 32 de victime.

Război în Israel, atac cu 500 de rachete. S-a decretat stare de urgenţă în zonă, reuniune a Consiliului de Securitate al ONU
Comentează 0

Război în Israel, a doua noapte de violenţe. Mişcarea islamistă Hamas din Fâşia Gaza a lansat începând de luni peste 500 de rachete către Israel, ucigând trei persoane. La rândul lor, forţele aeriene israeliene au bombardat Fâşia Gaza, ucigând cel puţin 32 de palestinieni, printre care mai mulţi copii.

O sinagogă a fost incendiată marţi, într-un oraş din apropierea aeroportului Ben Gurion din Israel, pe fondul ciocnirilor dintre locuitorii arabi şi evrei, potrivit informaţiilor apărute în media, informează dpa.

Se pare că locuitorii arabi au profanat o sinagogă din oraşul Lod, situat la 15 kilometri sud-est de Tel Aviv, şi i-au dat foc. Zeci de maşini au fost, de asemenea, incendiate, iar mai multe vitrine au fost sparte.

Primarul oraşului Lod, Jair Revivo, a vorbit despre un „război civil” şi a cerut imediat instituirea stării de asediu.

Confruntări serioase au izbucnit şi în oraşele majoritar arabe Akko din nordul ţării şi în Jaffa, lângă Tel Aviv.

Un tânăr arab în vârstă de 25 de ani a fost împuşcat mortal în Lod. Ulterior, un bărbat de 34 de ani a fost arestat, a declarat marţi poliţia. Potrivit informaţiilor din presă, citate de AFP, suspectul este un locuitor evreu din Lod.

Lod este considerat o localitate cu o rată ridicată a criminalităţii.

Israelul a reluat zborurile pe aeroportul Ben Gurion după o scurtă întrerupere, marţi seară, cauzată de numeroasele rachete trase dinspre Fâşia Gaza, conform unei informări a autorităţii israeliene a aeroporturilor, citate de Reuters. Hamas a indicat că a lansat atacurile ca reacţie la distrugerea de către armata israeliană, în Gaza, a unei clădiri cu 10 etaje, imobil în care se aflau birouri ale unor lideri ai mişcării islamiste armate palestiniene.

Un palestinian a fost ucis şi un altul a fost rănit, tot marţi, de tiruri ale soldaţilor israelieni în nordul Cisiordaniei ocupate, a declarat pentru AFP o sursă de securitate palestiniană.

Ambii erau membri ai serviciilor de informaţii palestiniene şi au fost victimele unui atac israelian la un punct de trecere militar din apropiere de Nablus.

Armata israeliană informase anterior despre o „tentativă de utilizare a armelor de foc dintr-o maşină la joncţiunea Tapuah” din apropiere de Nablus.

Violenţele care au afectat luni seara Fâşia Gaza şi sudul Israelului s-au soldat cu moartea a cel puţin 30 de palestinieni şi trei femei israeliene.

Marţi, au avut loc mai multe mitinguri în Cisiordania ocupată.

Ciocnirile cu forţele de securitate israeliene s-au soldat cu 245 de răniţi, a raportat Semiluna Roşie Palestiniană, citată de AFP.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a decretat miercuri stare de urgenţă în oraşul Lod din centrul Israelului unde în ultimele ore, conform poliţiei, au avut loc revolte ale minorităţii arabe, transmite AFP.

Într-un comunicat, premierul Netanyahu a declarat că a dat undă verde pentru declararea stării de urgenţă în Lod, în timp ce poliţia a informat despre ‘revolte’ ale minorităţii arabe locale după moartea violentă, marţi, a unui arab israelian.

Potrivit unui fotograf al AFP, prim-ministrul Israelului s-a deplasat la Lod în noaptea de marţi spre miercuri pentru a face apel la calm, în timp ce în acest oraş situat în apropierea aeroportul internaţional Ben Gurion se instala un dispozitiv puternic de securitate.

Citește continuarea pe romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite