Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răsturnare de situație în cazul legii grațierii. Dragnea spune că Șerban Nicolae renunță...

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat luni că senatorul social-democrat Şerban Nicolae l-a informat că urmează să-şi retragă amendamentele la legea graţierii.

Răsturnare de situație în cazul legii grațierii. Dragnea spune că Șerban Nicolae renunță...
Comentează 0

De altfel, Dragnea spune că Şerban Nicolae nu l-a consultat şi că modificările cerute de el nu au aveau şanse să fie adoptate.

Senatorul PSD Șerban Nicolae a depus o serie de amendamente care prevăd, printre altele, că se grațiază în întregime pedepsele cu închisoarea de până la trei ani inclusiv, dar și pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mic de trei ani; parțial, cu trei ani, pedepsele de până la șapte ani inclusiv, a căror efectuare a început, iar restul rămas de efectuat este mai mare de patru ani.

De asemenea, se grațiază parțial trei pătrimi din restul rămas neexecutat din pedepsele de până la zece ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mic de patru ani; parțial, jumătate din restul rămas de executat din pedepsele de până la zece ani inclusiv, a căror executare a început, iar restul rămas de executat este mai mare de patru ani.

În ședința de marți, Comisia juridică a Senatului a amânat, pentru data de 21 martie, dezbaterea și întocmirea raportului în ceea ce privește proiectul de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

Senatul este prima Cameră sesizată în cazul acestui proiect de lege organică, iar inițiator este Guvernul. Termenul de adoptare tacită este în data de 25 aprilie.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite