Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Răsturnare de situaţie în C. Juridică: Corupţia nu se mai graţiază. Senatorii şi-au anulat votul

Senatorii din Comisia Juridică s-au răzgândit şi au dat un nou vot prin care au decis ca faptele de corupţie să nu mai fie graţiate, anunţă Realitatea Tv. Votul a fost reluat la solicitarea PNL. Reamintim că la nivel declarativ, liderul social-democraților, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au criticat grațierea corupților, aşa cum au decis senatorii jurişti miercuri seară. De altfel, joi dimineaţă comisia juridică a reluat discuţiile pe proiectul de lege, şi a decis, prin vot, să respingă graţierea abuzului în serviciu, a conflictului de interese, dar şi a delapidării.

Răsturnare de situaţie în C. Juridică: Corupţia nu se mai graţiază. Senatorii şi-au anulat votul
Comentează 0

Concret, Comisia juridică a exceptat, joi, de la grațiere luarea de mită, traficul de influență, darea de mită și cumpărarea de influență, la solicitarea senatorului PNL Daniel Fenechiu.

Miercuri, senatorii jurişti au adoptat un amendament prin care vor fi grațiați şi cei condamnați pentru corupție. Grațierea nu se aplică recidiviştilor şi celor care nu achită prejudiciul în termen de doi ani, anunţă Realitatea Tv.

Ulterior, aproximativ o mie de persoane au protestat, miercuri seara, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de amendamentul adoptat în Comisia Juridică din Senat, care prevede graţierea persoanelor condamnate pentru luare sau dare de mită şi trafic sau cumpărare de influenţă.

Manifestanții au anunțat că vor continua să protesteze și în zilele următoare.

"Comisia juridică a Senatului a adoptat, miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului. DATI SHARE MASIV! Trebuie sa ne aparam tara de hoti".

Reamintim că au trecut trei luni de când aproximativ 600.000 de oameni au ieșit în stradă atât în București, cât și în alte orașe din țară, pentru a protesta față de decizia Guvernului de a adopta noaptea, pe furiș, un proiect de Ordonanță de Urgență privind modificarea legislației penale care i-ar fi scăpat de închisoare pe cei acuzați de anumite fapte de corupție.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite