Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Raport de activitate al Tribunalului Arad; traficul de droguri pe primul loc

Raport de activitate al Tribunalului Arad; traficul de droguri pe primul loc
Comentează 1

Astăzi, la Tribunalul Arad a avut loc o confeinţă de presă susţinută de Flavius Bradin, vicepreşedintele Tribunalui Arad şi totodată purtătorul de cuvânt al instituţiei.

„Ca şi linie generală dacă ne uităm pe datele statistice referitoare la volum de activitate al tuturor instanţelor, statistic, suntem aproximativ  în aceeaşi parametri ca cei ai anului precedent. De asemenea, indicatorii care relevă eficienţa activităţii instanţei sunt aproximativ în aceeaşi parametri”, a transmis Flavius Bradin.

 

Traficul de droguri pe primul loc

Cea mai frecventă infracţiune care s-a judecat pe masa Tribunalului Arad a fost cea cu privire la traficul de droguri. Nu mai puţin de 38 de cazuri pentru trafic de droguri s-au judecat până în prezent, faţă de 17 cât au fost anul trecut. Pe locul doi s-a situat evaziunea fiscală cu 34 de dosare faţă de 29 judecate anul trecut.

 

Protocolul cu DGASPC un succes

Flavius Bradin a afirmat că protocolul cu DGASPC  funcţionează bine.  Protocolul a luat naştere în urma tragediei din Vlaicu când o femeie a fost ucisă de soţul acesteia cu care se afla în proces de divorţ şi pe numele căruia a cerut un ordin de protecţie pe care ulterior l-a retras. În cazul cererii unui ordin de protecţie chiar dacă acesta este respins sau retras, cazurile vor fi în continuare monitorizate.

 

Investiţii pentru  judecătorile din judeţ

În luna septembrie, la sediul Judecătoriei Gurahonţ au început lucrările de reparaţii curente, constând în efectuarea unor lucrări de reparaţii interioare (înlocuire geamuri, uşi, zugrăveli şi placări cu gresie şi faianţă) în încăperile şi holul din incinta instituţiei. Valoarea totală contractului de execuţie  este de 66.555 lei, din care 63.000 lei de la bugetul de stat şi 3.555 lei din venituri proprii. Mai mult decât atât, la Judecătoria Gurahonţ urmează a fi demarate lucrări de reabilitare a clădirii, Ministerul Justiţiei a acordat aviz favorabil pentru efectuarea acestor lucrări, în valoare totală de 168.400 lei. Totodată, urmează a fi efectuate lucrări de reabilitare a clădirii şi la Judecătoria Lipova, Ministerul Justiţiei a avizat favorabil efectuarea acestor lucrări, în valoare totală de 162.000 lei.

 

Raportul poate fi descărcat de AICI.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite