Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Biblioteca Vie la Penitenciarul Arad 

Pe linia prevenirii delincvenței și consumului de substanțe, respectiv a reintegrării sociale a persoanelor care execută pedepse privative de libertate şi a facilitării procesului de acceptare a acestora în comunitate, în data de 26 iunie 2018, Penitenciarul Arad, în parteneriat cu Universitatea Aurel Vlaicu Arad – Catedra de psihologie și asistență socială și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Arad a organizat proiectul Biblioteca Vie, pentru a marca Ziua internațională de luptă împotriva abuzului și traficului de droguri.

Biblioteca Vie la Penitenciarul Arad 
Comentează 0

Acest eveniment a vizat prevenirea și combaterea consumului de droguri, respectiv disputarea stereotipurilor şi a prejudecăţilor privind persoanele condamnate pentru astfel de infracțiuni. La activitate au participat, în roluri de cărți vii, specialiști cu experiență în acest domeniu, respectiv deținute care au săvârșit infracțiuni conexe traficului de droguri, respectiv abuzului de alcool. Persoanele prezente la eveniment au devenit cititori şi - sub îndrumarea organizatorilor bibliotecari - au avut ocazia de aîmprumuta persoanele-cărţi din raftul bibliotecii şi de a purta un dialog nemediat cu aceștia, pe tema riscurilor și efectelor negative ale abuzului de substanțe.

Prin structura activităților, proiectul a contribuit la informarea corectă cu privire la abuzul de substanțe și la prevenirea acestor conduite în comunitatea locală, respectiv la promovarea toleranței și acceptarea diversității, prin combaterea prejudecăţilor despre foștii consumatori și despre persoanele care execută pedepse privative de libertate.

Purtător de cuvânt Penitenciarul Arad

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite