Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pune caru' înaintea boilor: ministrul Dezvoltării inaugurează bazinul de polo, deși nu se știe când va fi dat în folosință

Bazinul de polo din Subcetate va fi inaugurat, joi, de ministrul Dezvoltării, care ocupă în același timp și funcția de vicepremier. Este vorba despre un politician aproape anonim (mărturisim că a fost nevoie să căutăm pe Google să aflăm cum îl cheamă), pe numele lui: Vasile Daniel Suciu, care pune caru' înaintea boilor, după cum spune o vorbă din popor.

Pune caru' înaintea boilor: ministrul Dezvoltării inaugurează bazinul de polo, deși nu se știe când va fi dat în folosință
Comentează 1

Acesta vine să inaugureze bazinul, după care bazinul se va închide la loc, urmând să mai curgă multă apă pe Mureș până ce arădenii vor putea să-l folosească. Motivul? Nu au fost finalizate încă toate procedurile de predare-primire către beneficiar, adică către Primărie.

Lucrare începută în 2008, inaugurată în 2019

Primarul Gheorghe Falcă, însoțit de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean, vicepreședintele Sergiu Bîlcea, viceprimarul Călin Bibarț și alți reprezentanți ai administraților municipale și județene, a organizat o întâlnire cu presa pentru a prezenta situația investiției. „Este vorba despre o lucrare începută în 2008, care a putut fi finalizată de Guvernul României în 2019. Primăria a transmis terenul Companiei Naționale de Investiții în 2008, pentru a se face studiul de fezabilitate, proiectul... Procedura a continuat în 2009, când s-a realizat studiul de fezabilitate. În 2012, când obiectivul a avut constructor, Guvernul Ponta a anulat finanțarea, în 2014 s-a acordat o mică finanțare, apoi s-au schimbat regulile jocului, Primăria fiind obligată să contribuie cu 30% din costuri. Din totalul celor peste 23 de milioane de lei, cât a costat investiția, noi am plătit aproape opt milioane și un milion utilitățile. În decembrie 2018 a fost făcută o recepție, dar nu știu când cetățenii vor putea avea acces aici, pentru că și în ianuarie 2018, și în februarie 2018 s-a refuzat semnarea protocolului de care avem nevoie pentru a intra în Consiliul Local Municipal, pentru a aproba organigrame și pentru a angaja personal”, a declarat Falcă.

Primire „specială” pentru ministru

Edilul susține că ministrul Dezvoltării ar trebui întâmpinat de arădeni cu pancarte și să fie întrebat ce s-a întâmplat cu cei 2,5 milioane pe care Guvernul ar fi trebuit să-i dea pentru lucrările la stadionul UTA. În plus, în opinia primarului, Ministerul Dezvoltării ar trebui să plătească și milionul cheltuit deja de Primărie cu întreținerea bazinului. „Joi îl vom întreba pe domnul ministru când va plăti cei 2,5 milioane de euro pentru stadion și când vor avea acces arădenii la bazin. O astfel de inaugurare a avut loc și la Focșani, în prezența domnului Dragnea, când după plecarea delegației s-a pus lacătul. Constat acum că pe oamenii politici îi interesează doar inaugurările festive. Eu am aflat din presă despre această inaugurare, de la un domn senator. I-am spus doamnei directoare de la CNI că nu așa se fac inaugurările”, a încheiat Falcă.

Bazinul de polo din Subcetate a fost finanțat de către Compania Națională de Investiții, valoarea totală a proiectului fiind de 23.140.051. Primăria a suportat 30% din costuri, a pus la dispoziție terenul şi a asigurat utilitățile, apă, canal, gaz și curent electric.

Galerie foto (44)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite