Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Chiar daca a ajuns ministru, Fifor minte cu aceiasi nerusinare!

 

Mult controversata problema a amplasarii monumentului Marii Unirii a ajuns din nou in atentia aradenilor.

Chiar daca a ajuns ministru, Fifor minte cu aceiasi nerusinare!
Comentează 2

Ce e mai grav ca desi a primit cadou de la prietenul si apropiatul sau baronul Dragnea, un fotoliu de ministru, Mihai Fifor vrea din nou sa induca in eroare aradenii.

Primarul Gheorghe Falca s-a intalnit cu Ministrul Culturii si au convenit impreuna ca acest monument sa fie amplasat intr-o locatie stabilita de dansii, responsabilitatea autoritatilor locale fiind doar de a vota in CLM locatia unde va fi amplasamentul, in urma solocitarii ministerului. De mentionat faptul ca Primaria Arad nu are nici un contract cu acest minister.

Dupa ce Ministerul Culturii l-a dat in judecata pe realizatorul acestui monument si avand castig de cauza, printre altele, se hotarea in acea sentiinta, obligativitatea sculptorului in ceea ce priveste transportul si amplasamentul.

Nu trebuie sa ai multe studii ca sa-ti dai seama de realitate. Este o lucrare comandata de Ministerul Culturii, o lucrare de interes national, nu este una de interes local, deci Primaria se absolva de orice obligativitate.

Ministerul a licitat lucrarea, administratia locala aradeana nefiind nici macar invitata sa participle, nu au cerut un amplasament facand intai lucrarea, apoi artistul venind cu schita. Specialistii din Primarie au fost  invitati, pe mai tarziu sa vada cum va arata monumental, dupa care artistul a intrebat sec, <unde amplasam acest monument>

Initial artistul a solicitat ca opera lui sa fie amplasata in fata Primariei, dar si-a dat seama ca nu exista aceasta oportunitate din punct de vedere tehnic, dupa care s-a gandit sa o amplaseze in fata Catedralei, dar tot nu se putea realiza tehnic(n.n. trebuia deviat tot traficul), dupa care a gasit solutia, sa fie amplasata pe lacul din Parcul Padurice. Fostii consilieri au votat in unanimitate sa fie amplasata pe lac.

Administratia locala a si facut un studiu de fezabilitate, pentru a construi pe lac trei pasarele(n.n. care reprezentau cele trei provincii unite), pe care sa se poata ajunge la monument, acest lucru apartinand strict autoritati locale, dar realizarea fundatiei si amplasarea propriu zisa apartinea autorului.

In concluzie, Primaria nu are nici un contract cu Ministerul Culturii, nu exista nici o hotarare de guvern prin care Aradul sa aibe obligativitatea investirii unei sume de bani pentru acest monument. Cu atat mai mult Ministerul Culturii a achitat integral sculptorului realizarea, transportul si amplasarea obiectivului.

S-a stabilit intr-un final ca acest monument sa fie amplasat in Piata Catedralei(Catedrala Veche) dupa mai multe dezbateri, dar la vremea respective cei din PSD s-au opus vehement. Atunci specialistii din Primarie si Consilierii PNL au lasat la latitudinea celor din PSD sa rezolve aceasta problema.

In final Ministerul Culturii impreuna cu PSD-istii aradeni vegheati indeaproape de Fifor si Videscu au ales acest amplasament, iar acum vin sa dea cu pietre si sa spuna ca Falca vrea sa demoleze Piata Catedralei.

Dar cum deja ne-am obisnuit cu minciunile acestui senator de Dolj sau de Arad, ajuns ministru stim ca face totul in scopul atragerii de capital politic, avand in vedere ca PSD, guvernul care conduce Romanie este in cadere libera.

Domnule Fifor, Caprar, Tripa sau Todor apucati-va de treaba ca se apropie cu pasi repezi Centenarul, se apropie iarna si lucrarile la pasaje vor fi din nou amanate. Aveti mult de lucru, dar incompetenta de care dati dovada, nu credem ca va vor ajuta prea mult. Aradenii sunt satui de filosofii.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite