Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PSD contra PSD. Prima moţiune de cenzură prin care un partid îşi dinamitează Guvernul propriu

E o zi extrem de importantă pentru viitorul României. Pentru prima dată în istoria postdecembristă, un partid citeşte în plenul comun al Parlamentului o moţiune de cenzură împotriva propriei formaţiuni politice.

PSD contra PSD. Prima moţiune de cenzură prin care un partid îşi dinamitează Guvernul propriu
Comentează 0

Moţiunea de cenzură nu are încă un titlu, potrivit surselor politice din interiorul PSD citate de Realitatea TV. Social-democraţii au dificultăţi în a redacta un text care atacă realizările Guvernului pe care l-au propus şi susţinut în ultimele 6 luni.

PSD face astăzi primul pas oficial pentru demiterea lui Sorin Grindeanu de la Palatul Victoria. Moțiunea de cenzură va fi depusă şi citită în Parlament. Social-democrații au fost convocați să se prezinte de urgență la serviciu, chiar dacă e duminică. Opoziţia însă amenință cu boicotul.

Sorin Grindeanu luptă cu toate armele şi susţine că moţiunea de cenzură nu va putea fi citită astăzi în Parlament din motive procedurale, deoarece documentul trebuie trimis şi Executivului la data depunerii în Legislativ, iar în weekend Registratura Guvernului nu are program.

Tabăra coordonată de Liviu Dragnea pierde tot mai mult teren în încercarea de a demite Guvernul Grindeanu. Cel puțin 41 de parlamentari PSD şi ALDE vor vota împotriva moțiunii.

Bătălia dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu s-a mutat în Parlament, unde duminică se va citi moțiunea de cenzură, iar miercuri se va vota documentul care realizează o premieră în politica postdecembristă - tentativa unui partid de a-și da jos propriul Guvern.

Din informațiile prezentate de consultantul politic Cozmin Gușă, sâmbătă seara, la emisiunea Jocuri de Putere a lui Rareș Bogdan, grupul parlamentarilor de la putere care nu sunt dispuși să voteze pentru moțiunea de cenzură împotriva guvernului Grindeanu a ajuns la 41 de persoane. Numărul acesta poate să crească sau să scadă în următoarele ore și zile, în funcție de cum negociază Sorin Grindeanu, spune Gușă.

În Parlamentul României sunt 464 de parlamentari, iar pentru a trece o moțiune de cenzură este nevoie ca aceasta să întrunească 233 de voturi pentru. În ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în total 247 de aleși care fac parte din coaliția de guvernare.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite