Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protocol de colaborare între Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze şi Consiliul Judeţean pentru realizarea unui Centru de Medicină Tradiţională Chineză (FOTO)

Prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Forumului Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze şi Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean Arad au semnat astăzi un protocol de colaborare care are printre obiective realizarea la Arad a unui Centru de Medicină Tradiţională Chineză. Asta, în condiţiile în care, în ultimii ani medicina tradiţională chineză este tot mai apreciată pe plan mondial.

Protocol de colaborare între Forumul Prieteniei şi Colaborării Româno-Chineze şi Consiliul Judeţean pentru realizarea unui Centru de Medicină Tradiţională Chineză (FOTO)
Comentează 1

„Astăzi reluăm întâlnirile cu presa şi am ţinut să începem în forţă, cu semnarea unui protocol de colaborare pe care domnul preşedinte l-a acceptat şi l-a pus în discuţia consilierilor judeţeni. Este un lucru foarte important pentru noi. Ne propunem să semnăm un astfel de protocol şi cu Primăria Municipiului Arad, deoarece oficialii chinezi ţin foarte mult să oficializăm relaţia noastră. Vom începe cu o sesiune de comunicări ştiinţifice la care vor participa cinci doamne medic, care va fi urmată de o sesiune de discuţii pe marginea acestor lucrări, iar în 8 noiembrie vom lansa centrul în sine. Sperăm nu numai în susţinerea Ambasadei Republicii Populare Chineze, ci şi în prezenţa unui oficial al acesteia. Acest protocol stipulează de asemenea posibilitatea de a se augmenta relaţiile economice între judeţul nostru şi provinciile din China, cu scopul de a atrage posibili investitori”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ. Aceasta a ţinut să menţioneze că protocolul îşi propune şi realizarea unor evenimente care să promoveze cultura şi istoria locală în parteneriat cu provinciile care sunt înfrăţite cu judeţul Arad.

Liant între civilizaţia cineză şi autorităţile locale

La rândul său, Iustin Cionca susţine că realizarea unui Centru de Medicina Tradiţională Chineză poate fi atât o afacere, cât şi un mare serviciu adus comunităţii. „Am fost împreună cu doamna prof. univ. dr. Lizica Mihuţ într-o delegaţie în care am avut ocazia să vedem cum funcţionează un astfel de centru în China. Medicina tradiţională chineză poate fi şi un bussines şi un mare serviciu adus comunităţii. Vom lua legătura cu ambasada să vedem cum se va realiza acest centru. În al doilea rând, aş vrea să accentuez importanţa societăţii civile în dezvoltarea Aradului, iar doamna preşedinte Lizica Mihuţ reuşeşte să pună în mişcare energii bune, îşi propune să fie liantul între civilizaţia chineză şi autorităţile locale, iar toate activităţile pe care le desfăşoară se bucură de susţinerea ambasadei. De altfel, Aradul reprezintă vârful în ceea ce priveşte relaţiile cu China”, susţine Iustin Cionca. Preşedintele CJA a mai adăugat că Aradul va fi vizitat în această toamnă de o delegaţie din Fujian din care vor face parte şi medici, care vor fi invitaţi la spital pentru a face un schimb de experienţă cu medicii arădeni.

Printre cei care au mai luat cuvântul au fost Ana-Maria Dragoş, preşedintele Asociaţiei Con Brio; dr. Liliana Bran, directorul Şcolii Post Liceale Sanitare; av. Diana Chiţoi, consilier în cadrul Consiliului Baroului Arad; dr. Corina Crişan, consilier judeţean; Tabita Cristea, femeie de afaceri; Ramona Pantea, preşedintele Patronatului Psihologilor de Liberă Practică din Zona de Vest şi mai mulţi ziarişti.

Foto: Lucian Ciobanu

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite