Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protest uriaș în România. Mii de oameni au strigat: "Vrem Europa, nu dictatură!

Câteva mii de români au protestat sâmbătă în fața Guvernului. Mai multe străzi din zona Palatului Victoria au fost închise. Românii s-au mobilizat pe retelele de socializare pentru a manifesta față de modificarea Codurilor penale, dar și față de "acţiunile antidemocratice” ale PSD-ALDE. Sloganul protestului a fost ,,Vrem Europa, nu dictatură!". 

Protest uriaș în România. Mii de oameni au strigat:
Comentează 1

Mii de oameni au ieşit sâmbătă în stradă pentru a protesta faţă de PSD şi Guvernul Dăncilă. Protestarii au început să se aduce în Piaţa Victoriei în jurul orei 17:00, au strigat "PSD, ciuma roşie" şi "Vrem Europa, nu dictatură!". Protestul nu a fost marcat de incidente deosebite, în afara câtorva îmbrănceli cu jandarmii. După ora 21:00, oamenii au început să părăsească Piaţa Victoriei. 

De asemenea, protestatarii au strigat lozinci precum ”DNA să vină să vă ia", "Justiţie, nu corupţie", "Analfabeţii", "Demisia", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi". Unii dintre ei poartă şi pancarte cu mesaje cum ar fi "CNCD = cenzura roşie" sau "Vreau un premier care să mă inspire, nu de care să-mi fie ruşine".

Protestarii spun că încompetenţa celor care ne conduc îi determină să vină în stradă. "Lumea a cumulat prea multă informaţie falsă de la Guvern, Parlument. Lumea pare saturată, deja se simte revolta", a precizat, pentru Realitatea TV, unul dintre oamenii prezenţi la protest. 

"România este formată din cetăţeni, nu din membrii de partid", a afirmat un protestar. 

Redăm mai jos LIVE TEXT-ului din Piaţa Victoriei

UPDATE 22.45. Protestul din Piața Victoriei s-a încheiat.

UPDATE 21:40. Oamenii au început să plece din Piaţa Victoriei

UPDATE 21:30. Incidente între manifestanți și jandarmi în Piaţa Victoriei. Manifestanţii au stricat "SCLAVI" către jandarmi şi au cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan.

UPDATE 21:15. În jur de 500 de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, la protestul "Vrem Europa, nu dictatură!" care se desfăşoară în Piaţa Victoriei/Operei din Timişoara, îndreptat împotriva guvernării PSD-ALDE.

De asemenea, peste 350 de sibieni participă la protestul antiguvernamental, numit "Nu vrem să fim conduşi de hoţi!", care are loc în municipiu, potrivit organizatorilor.

Citeste mai mult realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite