Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Protest la București: Peste 1000 de oameni, în marș spre Piața Universității: „Jos comunismul!”

La 29 de ani de la Revoluțiee, Romania este, din nou în clocot. Proteste au fost și atunci, proteste sunt și acum. Cele de atunci s-au dovedit a fi inutile, dacă ne gândim că nu am avansat prea mult în aceste aproape trei decenii. Iar cele de acum nu par să aibă vreo finalitate, atâta vreme cât actualii guvernanți și parlamentari, urmaşi ai aceluiași partid care ne conducea atunci, continuă să nu țină cont de reacţia societății și dau legi dupa bunul plac.

Protest la București: Peste 1000 de oameni, în marș spre Piața Universității: „Jos comunismul!”
Comentează 0

"La Revoluție nu s-a murit pentru amnistia ticăloșilor". Este mesajul cu care sute de români au ieșit sâmbătă în stradă pentru a-i comemora pe eroii Revoluției. Oamenii s-au întâlnit la Piața Victoriei și au plecat în marș către Universitate.

Numărul celor care protestează continuă să crească. La ora 18:00, peste 1000 de oameni erau în stradă și protestau împotriva amnistiei și grațierii. 

La marș participă și filosoful Mihai Șora.

Câteva sute de persoane au plecat, în jurul orei 17.15, în marș din Piața Victoriei către Piața Universității. Se scandează „Libertate!”, „Jos comunismul!”, ”Păcat, păcat de sângele vărsat”, ”Jos jandarmeria” și ”Jandarmeria apără hoția!”.

”Veniți cu noi, vă fură și pe voi”, mai strigă protestatarii. 

(w500) <p>Protest

Cei care au ieșit la protest vor să transmită un mesaj clar: lupta anti-corpuție este încă în picioare. ”Libertatea și dreptatea românilor este în pericol”, spun aceștia.

Ei mai afirmă că nu vor să se ajungă la situația de la Revoluție. ”Vrem libertate și vrem democrație”, spun protestatarii.

CITESTE CONTINUAREA PE REALITATEA.NET

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite