Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiectul energetic cu finanțare elvețiană, salvat în ultimul moment în Consiliul Local

Consiliul Local Municipal a aprobat, în cele din urmă, preluarea în patrimoniul orașului a unor rețele de termoficare și puncte termice de la CET.

Proiectul energetic cu finanțare elvețiană, salvat în ultimul moment în Consiliul Local
Comentează 1

Proiectul a căzut anterior de mai multe ori, nereușind să întrunească majoritatea de două treimi necesară (16 voturi) urmare a faptului că reprezentanții PSD și ALDE au refuzat să-și exprime votul. De această dată, votul favorabil a fost unanim.

După încheierea ședinței, primarul Gheorghe Falcă a declarat: “Este o victorie pentru Arad, sub presiunea cetățenilor și a vizitei ambasadorului elvețian grupul PSD a acceptat să voteze acest proiect. După ce guvernul lor condus de Victor Ponta a blocat construcția pasajelor de pe centură și a bazinului de polo, a blocat reabilitarea a 27 de străzi importante din oraș și după ce au vrut să lase Aradul fără serviciu de salubrizare menajeră, de câteva săptămâni au făcut tot ce-au putut să împiedice Aradul să primească 9,4 milioane de franci elvețieni nerambursabili pentru modernizarea termoficării. A fost nevoie de venirea ambasadorului elvețian și de presiunea arădenilor în sala de ședință, cărora țin să le mulțumesc, pentru a-I determina pe PSD-iști să voteze în interesul Aradului.”

Municipiul Arad derulează un proiect cu fonduri nerambursabile elvețiene alocate pentru creșterea eficienței energetice destinate reabilitării reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice în Arad şi transformării punctului termic din cartierul Aradul Nou în centrală pe gaz și biocombustibil (valoare 9,4 milioane CHF). Preluarea în patrimoniul municipiului a rețelelor termice de la CET era o condiție obligatorie a proiectului de reabilitare.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite