Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Programul detaliat al Festivalului Particles ediția a 5-a Muzică, artă contemporană și activități pentru copii și familii între 2-4 iunie, în Noul Parc Micălaca din Arad

Programul detaliat al Festivalului Particles ediția a 5-a Muzică, artă contemporană și activități pentru copii și familii între 2-4 iunie, în Noul Parc Micălaca din Arad
Comentează 0

Asociația Citizenit a intrat oficial pe ultima sută de metri cu pregătirea Festivalul Particles ediția a 5-a, care va avea loc în Noul Parc Micălaca, între 2 - 4 iunie. Se anunță 3 zile intense de concerte, ateliere, expoziții și activități pentru copii. 40 de voluntari din Arad au început deja amenajarea spațiului din Noul Parc Micălaca, unde pe întreg parcursul festivalului, publicul va avea posibilitatea să se bucure de experiența unor serii de expoziții și instalații sonore și vizuale precum Sound of the recycled - instalație interactivă audio semnată de Psihodrom, Înecarea Operei - happening mise-en-Seine de reVoltaire sau de Colțul de pian adus de Daria Bădiță-Nistor; Pictăm animalele din Luncă - Paul Blaj; Glowing Insects - Daria Hanțiu; Magia de la Sepale - Expoziție foto - Alexandru Măciucă; Biblioteca mobilă; Celebrul animal - Retrospectivă - Discuția Secretă; Atelier textil - brățări micro-macrame - Klyn; Intervenție artistică - NAVA CAIA; Dream - Ilie Duță; High under water pressure - IRLO; Biodiversitatea din Lunca Mureșului - Asociația Excelsior; Instalații instrumente muzicale & Instalații dresaj canin - Ildiko Biro, Teo Cociuba, Călin Chebelu, Alfa Contact, Mircea Zaharie.

În cadrul ediției a 5-a a festivalului vor avea loc concerte de muzică live unde vor urca pe scenă artiștii: Omul cu șobolani, LVX Machina, Zimbru, IIOANA, Mimi Sălăjan și Sounds of Om.

Pe parcursul festivalului vor avea loc 5 ateliere la care arădenii sunt așteptați să participe și să-și descopere creativitatea indiferent de vârstă: Pictează cerul - Atelier de artă experimentală cu Anca Raluca, Liriclip - Atelier de videopoeme cu Andrei Doboș, Atelier de teatru cu Timeea Pădurean, Atelier de reciclare materiale cu ONEK și Atelier de percuție cu Tudor Teodoresc. Înscrierile la ateliere se mai pot face până la data de 31 mai, prin completarea formularului: https://forms.gle/RhvhTMCzNF7Ae8Eu6.

Anul acesta, deschidem porțile spre un segment mai larg de public: copiii, tinerii și familiile sunt invitate alături de echipa Enjoy the Ride să redescopere Jocurile Copilăriei și să participe la Atelierul de echilibru, vineri și sâmbătă între ore 14:00-18:00. Duminică 3 iunie, Cercetașii României, prin Centrul local Phoenix, ne invită în timpul zilei, între orele 14:00-18:00, la o serie de jocuri cercetășești de echipă și seara, între orele 22:00-23:00 la Festivalul Luminii. De asemenea, vom avea ocazia să descoperim astrele prin Telescop cu Astroclubul Galaxis Arad și să asistăm la demonstrațiile școlii de dresaj canin Nikarad. Ne vom lua doza zilnică de sport cu Denis Coleneac și vom discuta despre obiceiuri sănătoase și modalități de a folosi mediul înconjurător pentru un antrenament sportiv, indiferent că suntem la birou, acasă sau în parc.

Vineri seara ne vom bucura de performance-ul Rădăcini de și cu Lonetta Maier - o invitație la explorarea universului interior; iar sâmbătă dimineața, tot cu Lonetta, ne încărcăm bateriile cu Yoga în natură, indiferent de vârstă. Tot vineri, Alex Higyed și Vlad Gheorghe de la Comuna 30 vor urca pe scena Particles pentru o sesiune de spoken word, care îmbină muzica și literatura. Duminică seara ne vom întâlni alături de echipa Discuția Secretă cu scriitorii Cristina Alexandrescu, Răzvan Andrei și Andrei Doboș iar după apus, în încheierea festivalului, ne vom bucura de o seară de filme realizate în Arad.

Programul integral al Particles Festival ediția 5 poate fi urmărit mai jos:

Ateliere, performance-uri, lecturi, filme & Muzică

 

Vineri 2 iunie:

14:00   Pictează cerul - Atelier de artă experimentală cu Anca Raluca M. (2h)

16:00   Liriclip - Atelier de videopoeme cu Andrei Doboș (2h)

18:00   Rădăcini - Performance Lonetta Maier (40 min.)

19:00   Comuna 30

20:00   IIOANA

21:30   LVX Machina

 

Sâmbătă 3 iunie:

14:00   Atelier de Teatru cu Timeea Pădurean (2h)

16:00   Liriclip - atelier de videopoeme cu Andrei Doboș (2h)

19:00   Mimi Sălăjan

20:00   Zimbru

21:30   Omul cu șobolani

Duminică 4 iunie

14:00   Atelier de reciclare cu ONEK (2h30)

17:00   Atelier de percuție cu Tudor Teodoresc (2h)

19:00   Lectură: Andrei Doboș, Cristina Alexandrescu, Răzvan Andrei (50 min.)

20:00   Proiecție de filme realizate în Arad (80 min.)

22:00   Sounds of Om

 

Kids & Family Friendly

 

Vineri 2 iunie

14:00   Jocuri cu Enjoy The Ride (4h)

21:00   Observații cu Telescopul cu Astroclubul Galaxis (2h)

Sâmbătă 3 iunie

11:00   Yoga cu Lonetta (1h30)

12:00   Healthy habits - Doza zilnică de sport cu Denis (1h30)

14:00   Jocuri cu Enjoy The Ride (4h)

18:00   Joc și Jonglerie cu Jo (50 min)

Duminică 4 iunie

11:00   Demo dresaj canin cu Nickarad (1h)

14:00   Jocuri cu Cercetașii României - Clubul local Phoenix (4h)

22:00   Festivalul Luminii cu Cercetașii României - Clubul local Phoenix (1h)

 

Pe întreaga perioadă a festivalului, între 2-4 iunie:

 

Expoziții & Instalații

Colțul de pian - Daria Bădiță-Nistor

Pictăm animalele din Luncă - Paul Blaj

Glowing Insects - Daria Hanțiu

Înecarea Operei - Happening Mise-en-Seine - reVoltraire

Sound of the recycled - Instalație interactivă audio - Psihodrom

Magia de la Sepale - Expoziție foto - Alexandru Măciucă

Biblioteca mobilă

Celebrul animal - Retrospectivă - Discuția Secretă

Atelier textil - brățări micro-macrame - Klyn

Intervenție artistică - NAVA CAIA

Dream - Ilie Duță

High under water pressure - IRLO

Biodiversitatea din Lunca Mureșului -  Asociația Excelsior

Instalații instrumente muzicale & Instalații dresaj canin - Ildiko Biro, Teo Cociuba, Călin Chebelu, Alfa Contact, Mircea Zaharie

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite