Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi rece şi pot să apară precipitaţiile

Pentru următoarele trei zile, meteorologii prognozează valori termice mai scăzute decât cele normale climatologic pentru această perioadă din an. Mai mult, îşi vor face apariţia şi precipitaţiile.

PROGNOZA METEO pe trei zile. Vremea va fi rece şi pot să apară precipitaţiile
Comentează 0

Vineri, valorile termice vor fi mai scăzute decât cele normale climatologic pentru această perioadă din an, iar cerul va fi mai mult noros. Va ploua local în regiunile nord-vestice şi pe arii restrânse în rest. În nordul Carpaţilor Orientali, în cursul nopţii, vor fi posibile şi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 grade în nordul Moldovei şi 17 grade în Banat şi pe litoral.

Sâmbătă, valorile termice se vor menţine mai scăzute decât cele normale climatologic pentru această perioadă din an. Cerul va fi noros, iar aria ploilor se va extinde treptat, începând din sud-vest. Pe arii restrânse, îndeosebi în Banat, Oltenia şi la munte, cantităţile de apă vor fi însemnate, iar în zona Carpaţilor Orientali, în cursul nopţii, se vor semnala şi precipitaţii mixte. Vântul va avea intensificări temporare, mai ales în sud şi centrul teritoriului, precum şi în zona montană. Temperaturile maxime se vor încadra între 6 grade în Moldova şi 18 grade în vest şi centru.

Duminică, valorile termice vor fi în scădere faţă de intervalul anterior în majoritatea zonelor, caracterizând o vreme rece, chiar deosebit de rece în nord-est. Cerul va fi noros, pe arii extinse va ploua, iar cantităţile de apă vor fi local mai însemnate. Îndeosebi în zona Carpaţilor Orientali, precum şi în jumătatea nordică a Moldovei se vor semnala precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a teritoriului, cu viteze mari la rafală în sud şi sud-est, iar în zona montană va sufla tare. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în nordul Moldovei şi 18...19 grade în sudul litoralului.

Săptămâna viitoare va debuta cu vreme deosebit de rece pentru începutul celei de-a doua decade a lunii octombrie în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1 şi 15 grade, cu cele mai coborâte valori în nordul Moldovei şi estul Transilvaniei. Nici ploile nu se domolesc. Acestea vor fi prezente în toate regiunile, pe alocuri mai însemnate cantitativ, iar în zona Carpaţilor Orientali şi Meridionali, dar şi în jumătatea nordică a Moldovei va ninge. În plus, nici vântul nu se domoleşte în partea de sud-est şi la munte, ceea ce va accentua senzaţia de rece.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite