Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Vom avea o iarnă scurtă şi caldă

Meteorologii au emis prognoza meteo pentru lunile ianuarie, februarie şi martie, iar estimările arată că vom avea o iarnă blândă, cu temperaturi mai ridicate, iar din martie, în unele zone vom asista şi la temperaturi de circa 15 grade.

PROGNOZA METEO PE TREI LUNI: Vom avea o iarnă scurtă şi caldă
Comentează 0

PROGNOZA METEO IANUARIE

Meteorologul Silviu Grigore a explicat că, în luna ianuarie, vor exista mai multe invazii de aer cald ce va duce la temperaturi mai ridicate faţă de normalul perioadei, fără a exclude episoade de ger.

Temperaturile medii ale aerului vor fi în general apropiate de normal, posibil local mai ridicate in sud-est, sud si vest.

Precipitațiile totale lunare vor fi apropiate de mediile climatologice in est si sud-est si excedentare in restul teritoriului.

PROGNOZA METEO FEBRUARIE

Temperaturile medii vor avea valori apropiate de normalul climatologic in cea mai mare parte a țării.

Precipitatiile totale lunare vor fi, in general, apropiate de norma, exceptand regiunile centrale si vestice unde vor avea o tendinta spre excedent.

"Temperaturile din luna februarie se vor încadra în estimările sezoniere, însă nu sunt excluse episoade de viscol. Precipitaţiile în zonele de vest şi centru vor fi peste valorile normale, în timp ce zona de sud valorile precipitaţiilor vor fi destul de reduce", a mai declarat meteorologul Silviu Grigore.

PROGNOZA METEO MARTIE

"Martie fiind o lună de tranziţie vom vedea o intensitate mai mte a aerului polar în zonele din nordul şi centrul ţării, însă vor exista valuri de aer cald în Dobrogea şi partea de sud-est a ţării. În Dobrogea ne vom putea aştepta chiar la temperaturi de peste 15 grade", a explicat Silviu Grigore.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite