Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion

ANM a anunţat prognoza oficială a iernii. Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia și au un grad de realizare de aproximativ 60%. Este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

PROGNOZA METEO pe trei luni: Cum va fi vremea de Crăciun şi Revelion
Comentează 1

PROGNOZA METEO NOIEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de mediile climatologice, exceptand sud-estul, unde acestea se pot situa peste norme. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in general peste mediile climatologice in cea mai mare parte a zonelor, iar local in sudul si vestul tarii acestea pot fi apropiate de cele normale.

PROGNOZA METEO DECEMBRIE: Valorile termice vor fi in general apropiate de mediile multianuale, iar in sud-estul si local in sudul si vestul tarii vor fi posibile temperaturi medii lunare mai ridicate decat normalul lunii. Cantitatile lunare de precipitatii se vor situa in limitele climatologice in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste medii, iar in sud sub norme.

PROGNOZA METEO IANUARIE 2016: Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice in majoritatea regiunilor, exceptand sud-estul si local sudul si vestul tarii unde valorile de temperatura pot fi peste norme. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de mediile multianuale in estul, sud-estul si sudul tarii, iar in restul zonelor vor avea o tendinta de excedent.  

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite