Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă VREME ÎNCHISĂ, frig, PLOI, LAPOVIŢĂ şi ninsoare

Meteorologii anunţă că de luni vremea începe să se încălzească. Temperaturile maxime se vor situa între 6 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în Lunca Dunării, însă de marţi începe din nou să fie frig în majoritatea zonelor din ţară. Precipitaţiile vor continua în mare parte din ţara şi pe parcursul zilei de joi. Abia de vineri vremea se amelioreaza.

PROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă VREME ÎNCHISĂ, frig, PLOI, LAPOVIŢĂ şi ninsoare
Comentează 0

PROGNOZA METEO LUNI. Valorile termice vor fi în creştere faţă de ziua precedentă, îndeosebi în regiunile sudice. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 6 grade în nordul Moldovei şi 19 grade în Lunca Dunării. Pe parcursul zilei, cerul va fi variabil în sud şi sud-est, dar va avea înnorări în celelalte regiuni şi va ploua, în general slab cantitativ, în Maramureş, local în Transilvania, pe arii restrânse în Banat şi Moldova şi cu totul izolat în rest.

În zona de munte, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană înaltă va sufla tare. Noaptea, vântul va slăbi treptat, cerul va deveni variabil în toate regiunile şi doar izolat vor mai fi ploi slabe în centru şi est, dar spre dimineaţă nebulozitatea se va accentua în Oltenia şi sud-vestul Munteniei, unde aria ploilor va fi în extindere.

PROGNOZA METEO MARTI. Valorile termice diurne vor marca o scădere în regiunile vestice, sudice şi sud-estice, iar în nord şi nord-est vor creşte uşor. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 8 grade in vest, nord-vest, dar si in sud-vest şi 14 grade Moldova, Muntenia si Dobrogea. Înnorările se vor accentua treptat, începând
din sud-vestul ţării şi va ploua, ziua, în vest, sud, centru şi doar pe arii restrânse în restul teritoriului, iar seara şi noaptea în majoritatea regiunilor.

La munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În Banat şi în vestul şi nordul Olteniei, cantităţile de apă pot depăşi izolat 20...25 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări izolate, mai ales La munte.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Vremea va fi în general închisă şi mai rece decât în mod obişnuit la această dată, mai ales în regiunile sudice. Temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării. La munte vor predomina ninsorile, în centrul şi nord-estul teritoriului, noaptea, vor fi precipitaţii mixte, iar în rest va ploua. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi mai însemnate de apă. Vântul va prezenta intensificări la munte, în jumătatea de sud
a ţării şi doar izolat şi trecător în celelalte regiuni. Temperaturile maxime, în scădere îndeosebi în regiunile extracarpatice, se vor situa între 3 grade in Oltenia şi 12 grade in nord-vest.

Precipitaţiile vor continua în mare parte din ţara şi pe parcursul zilei de joi, iar meteorologii anunţă precipitaţii mixte în Moldova, ninsori la munte şi ploi în rest, dar mai ales în regiunile sudice.

Abia de vineri vremea se amelioreaza, atat sub aspectul precipitatiilor, ce vor fi din ce in ce mai putine dar si in ceea ce priveste regimul termic, pentru ca se va incalzi usor si treptat. Astfel,weekendul priomite a aduce temperaturi destul de placute ce se vor situa in general intre 9 si 17 grade.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite