Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PRIMUL elev infectat cu noul coronavirus la câteva zile după redeschiderea școlilor. UNDE a fost depistat cazul

Un elev de la o școală din Capitală a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Este primul caz de elev bolnav de COVID-19 după deschiderea cursurilor față în față la începutul acestei săptămâni. 

PRIMUL elev infectat cu noul coronavirus la câteva zile după redeschiderea școlilor. UNDE a fost depistat cazul
Comentează 0

Este vorba de un elev de la Școala „Sfântul Andrei” din Sectorul 6 al Capitalei, relatează Realitatea PLUS. 

Cu o zi înainte, ministrul Cîmpeanu a declarat că „până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de elevi cu simptome de coronavirus sau cazuri confirmate”.

Potrivit primelor informații în cazul confirmat de la școala din Sectorul 6, bunica respectivului elev a fost confirmată pozitiv, apoi și acesta după testarea antigen. De marți, 9 februarie, nu a mai venit la școală, iar de miercuri, nici restul clasei, care a intrat în sistem online pentru următoarele două săptămâni.

Aproape 1,4 milioane de teste rapide COVID-19, antigen, trebuie să ajungă în școli pentru verificarea elevilor și cadrelor didactice la triajul epidemiologic. Din acestea, aproape 200.000 de teste antigen sunt pentru școlile, liceele, grădinițele din Capitală. Decizia a fost luată chiar înainte de reluarea cursurilor cu prezență fizică de Raed Arafat, secretar de stat în MAI și șef al Departamentului pentru Stuații de Urgență (DSU). 

Testarea elevilor se face în baza unui formular de consimțământ semnat de părinți. Formularul este AICI

CÂND sunt suspendate cursurile în școli

Potrivit noilor proceduri stabilite de ministerele Educației și Sănătății, printr-un ordin comun semnat de cei doi miniștri, copiii învată în sistem online la apariția unui singur caz confirmat la preșcolari și ciclul primar și la apariția a două cazuri confirmate la ciclul gimnazial și liceal.

Citește continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite