Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primul documentar despre tragedia din Colectiv. Supravieţuitorii, mărturii cutremurătoare la Discovery Channel VIDEO

Documentarul realizat de Discovery Channel despre tragedia din Club Colectiv, de pe 30 octombrie 2015, prezintă  pas cu pas ce s-a întâmplat în acea noapte. La mai bine de 4 luni de la tragedie, amintirile celor care au scăpat cu viaţă din incendiul care a omorât 63 de oameni şi a rănit peste 130 sunt mai vii ca niciodată.

Primul documentar despre tragedia din Colectiv. Supravieţuitorii, mărturii cutremurătoare la Discovery Channel VIDEO
Comentează 0

Supraviețuitorii incendiului din Colectiv au retrăit momentele de groază din seara de 30 octombrie atunci când le-au povestit pentru cei de la Discovery, care au vrut să realizeze un documentar despre coşmarul soldat cu 63 de morţi.

"Am observat ca materialul care arde este un burete. Imediat m-am indreptat spre iesire si pe drum m-am gandit sa apelez 112", a povestit Gabriel Popescu, unul dintre supravieţuitori.

"Am ajuns la iesire, timp in care cei care erau spre iesire s-au dezmeticit si au inceput sa strige, iesiti ca murim!", isi aminteste Andrei Trifu.

"Cand am vazut ca se intinde focul am iesit instantaneu. Ingerul meu pazitor m-a impins", spune si Paul Grigoriu.

Toţi trei au supravieţuit. Au supravieţuit unui iad care s-a dezlănțuit în doar câtea clipe. Înghesuidu-se spre ieșire, mulţi dintre tineri au căzut şi au fost călcaţi în picioare de cei din spate, disperaţi să se salveze.

Imaginea dezastrului de la Colectiv i-a marcat pe viață şi pe salvatori, care au povestit pentru realizatorii documentarului ce au găsit când au ajuns acolo

"Mai multe persoane care veneau la noi tipau. Erau ca in filmele de groaza, veneau cu mainile ridicate si hainele de pe ei arse, nu stiai ce sa le faci", povesteste Ion Burcă, poliţist.

"Am gasit 15-20 de telefoane mobile. Am stabilit un loc de adunare a lor, erau intr-un coltisor. Pe toate telefoanele suna mama si tata, erau toate aprinse!", a declarat cpt. Ştefan Olteanu, pompier.

Un număr de 63 de persoane și-au pierdut viața în urma tragediei din 30 octombrie 2015, din Club Colectiv, dintre care 27 au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 12 în străinătate. Totodată, peste 150 de persoane au fost rănite, fiind tratate în spitale din București și străinătate.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite