Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primii 5 ani. Aniversarea Asociației Activ pentru Comunitate

Au trecut primii 5 ani de zile din existența Asociației Activ pentru Comunitate. 5 ani de proiecte. 5 ani de activități. 5 ani de experiențe. 5 ani de colaborări. 5 ani de obiective îndeplinite.

Primii 5 ani. Aniversarea Asociației Activ pentru Comunitate
Comentează 0

Am celebrat împreună primii 5 ani de la înființarea Asociației Activ pentru Comunitate, timp în care am reușit sa implementăm peste 30 de proiecte educaționale de tineret, aplicând metoda educației de la egal la egal, într-un context non-formal, în diferite domenii de interes strategice, precum:
 

  • promovarea unui stil de viață sănătos prin conștientizarea tinerilor asupra faptului ca pentru dezvoltarea fizică și mentală corespunzătoare este nevoie de o alimentație corectă și echilibrată, alături de practicarea zilnică de activitate fizica;
  • promovarea educației de tip STEM ca vector atât al dezvoltării personale, câi și al societății într-o lume din ce în ce mai competitivă și mai concentrată pe cercetare și inovare;
  • promovarea antreprenoriatului;
  • promovarea educației pe tot parcursul vieții și a dezvoltării de noi competențe, cu precădere a celor lingvistice și digitale;
  • promovarea valorilor NATO, ca organizație a secolului XXI, ce asigură pacea, stabilitatea și libertatea cetățenilor, relevantă pentru toate generațiile, dar în special pentru tineri.

Împreună, echipa asociației, reprezentanți ai autorităților locale și ai celor finanțatoare, ai partenerilor pe care i-am avut de-a lungul acestor 5 ani de zile, alături de prieteni și colaboratori, asociația a avut parte de un moment de sărbătoare, în sala Regele Ferdinand a Primariei Municipiului Arad.

Noi vă mulțumim și vă suntem recunoscători pentru faptul că ați fost alături de noi în tentativa noastră de a pune o cărămidă la baza educației tinerilor și voluntarilor implicați în proiectele noastre și sperăm ca a noastră colaborare să fie cel puțin la fel de frumoasă, de eficientă și de benefică în viitor. Mulțumim Centrului Municipal de Cultură din Arad, Centrului Cultural Județean Arad, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Arad, Ministerului Tineretului și Sportului, Comisiei Europene și Diviziei de Diplomație Publică a NATO pentru oportunitățile de finanțare pe care le-am câștigat în urma compețiilor de proiecte organizate, prin intermediul cărora am reușit să atragem fondurile necesare implementării ideilor noastre de proiecte. Mulțumim pentru parteneriatul continuu și apreciem deschiderea pentru implementarea de activitati non-formale a Inspectoratului Scolar Judetean Arad, dar și a tuturor instituțiilor de învățământ preuniversitar din județele Arad, Bihor, Caraș-Severin, Sibiu și Timiș, în interiorul cărora ne-am desfășurat activitatea și unde sperăm ca o vom face și în continuare pentru că aceasta componentă de educație non-formală este esențială pentru dezvoltarea personală a tinerilor din ziua de astăzi! Suntem încântați să remarcăm deschiderea Universității de Vest din Timișoara pentru acest tip de proiecte și de activități, noi aflându-ne în parteneriat pentru proiecte relevante în domeniul educației STEM începând cu anul 2017, ulterior parteneriatul extinzându-se și în aria de promovare a alianței NATO. Alaturi, la câte un proiect educațional, ne-au stat și Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, Univesitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, respectiv Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Cu siguranță cei mai importanți dintre actorii acestor proiecte au fost beneficiarii direcți și cei indirecți ai activităților noastre, cei care au dat sens proiectelor Ora de nutriție, Știința în viața de zi cu zi, Carava Științei, Smart Youth Project, Entrepreneurship, Creativity and Friendship, EU Youth Power și Play&Learn Romania! Și ei nu sunt puțini...depășind borna de 10000! Le mulțumim! Și alături lor, le mulțumim și îi apreciem în mod deosebit pe voluntarii care s-au implicat în realizarea tuturor acestor activități, de-a lungul timpului.

Nu în ultimul rând, echipa Asociației Activ pentru Comunitate, vine să completeze acest tablou, fiind cei responsabili de a da viață și de a implementa ideile puse pe hârtie. Ei sunt cei responsabili pentru creșterea și dezvoltarea atât a asociației, cât și a obiectivelor, a proiectelor și a modului de implementare al acestora în următorii ani. Echipa noastră îi are în componență pe: Violeta Turcuș - vicepreședinte, Adelina Roșu - vicepreședinte, Corina Oala - Director pentru Proiecte Internaționale și Dan Stelea - Director Executiv. Îi felicit, le mulțumesc tuturor și ne doresc mult succes în perioada următoare, să putem să realizăm tot ceea ce ne propunem, a declarat Paul Albu -  Președinte al Asociației Activ pentru Comunitate!

 

Galerie foto (28)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite