Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primele de Paşte, bucurie pentru unii şi tristeţe pentru alţii. În ce companie de stat s-au dat 3500 de lei

Primele de Paşte, bucurie pentru unii şi tristeţe pentru alţii. În ce companie de stat s-au dat 3500 de lei
Comentează 0

Doar o treime dintre companiile private le-au dat cadouri angajatilor, potrivit unei cercetari de piata.
In schimb, la societatile de stat, multe cu probleme financiare, s-au acordat sume generoase. Majoritatea companiilor private au la dispozitie un buget de pana in 200 de lei per salariat.

15% dintre angajatorii generosi au anuntat ca ofera intre 200 si 500 de lei, iar 6% dintre companii intre 500 si 1.000 de lei. Exista insa si firme care depasesc pragul de 1.000 de lei per salariat. Ferice de oamenii lor. 6% dintre companiile care vor sa ofere un cadou angajatilor dar nu au resurse au gasit o solutie salvatoare: acorda zile libere suplimentare.
Iar 12% le daruiesc oamenilor diverse produse. Majoritatea romanilor trebuie sa se consoleze cu gandul ca firma nu le ofera nimic in plus fata de ce scrie in contractul de munca.

La capitolul prime de sarbatori, in companiile de stat legea o fac sindicatele puternice. La Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti prima de Paste stabilita prin contractul colectiv de munca este de 3500 de lei brut, iar la Complexul Energetic Oltenia, aflat pe pierderi, se ridica la 1000 de lei.

In schimb, Nuclearelectrica, societatea care asigura 20% din productia de energie a tarii nu acorda prime de Paste. La fel si CFR Calatori.

sursa: stirileprotv.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite