Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul din Chișinău își manifestă recunoștința pentru cadrele medicale arădene plecate peste Prut să lupte cu coronavirusul

Vă informam recent că trei medici și doi asistenți de la Unitatea Primire Urgențe (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad fac parte din echipa medicală a României detașată în Basarabia pentru a oferi sprijin medical în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

Primarul din Chișinău își manifestă recunoștința pentru cadrele medicale arădene plecate peste Prut să lupte cu coronavirusul
Comentează 0

Prezența medicilor arădeni nu a trecut neobservată de Ion Ceban, primarul Chișinăului. „Am vizitat astăzi Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”, acolo unde muncesc alături de medicii noștri, câțiva doctori din România. Este vorba despre doi medici și două asistente medicale (Ionuț Vultur Dacian, Detari Attila, Băginean Rodica, Mitrean Olga), care timp de 15 zile vor lucra pentru a ajuta la salvarea bolnavilor de Coronavirus, internați în cele 7 secții ale spitalului cu profil COVID-19 de la „Sfîntul Arhanghel Mihail”.

Experiența medicilor este utilă și suntem recunoscători pentru tot suportul și asistența acordată de România, pe timp de pandemie.

Alimentarea și cazarea celor 4 medici din România sunt asigurate de Spitalul Clinic Municipal „Sfîntul Arhanghel Mihail”.

Pe viitor instituțiile medicale: Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”și Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, intenționează să stabilească și relații de colaborare. Noi suntem deschiși pentru a face schimb de experiență.

Cei 4 medici care activează în cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”, fac parte din echipa de 42 de medici, cu specializări în anestezie și terapie intensivă, pneumologie și medicină de urgență, care au sosit în Republica Moldova săptămâna trecută”, a scris, zilele trecute, pe Facebook Ion Ceban.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite