Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primarul Bibarț s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din clădirile care trebuie reabilitate


Primarul Călin Bibarț a participat, astăzi, la o întâlnire cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din clădirile vechi ale Aradului, care trebuie reabilitate, conform dispozițiilor legale. Alături de edil, la întâlnire a luat parte și proiectantul Dorin Stanca, care a prezentat câteva clădiri emblematice din zona centrală, punând la dispoziția proprietarilor, în mod gratuit, câte un CD care conține imagini cu fațadele refăcute pe calculator.

Primarul Bibarț s-a întâlnit cu reprezentanții asociațiilor de proprietari din clădirile care trebuie reabilitate
Comentează 0

„Este încă o încercare a noastră de a atrage atenția cu privire la aceste clădiri, pentru că ne dorim ca ele să devină o mândrie a Aradului. Administrația locală nu poate să vină cu bani cu bani publici pentru a reabilita o clădire privată, a cărei valoare crește după reabilitare, iar noi să nu ne recuperăm sumele investite. Acolo unde avem și noi o cotă parte din clădire, putem să venim însă cu partea noastră. Mai mult, suntem dispuși să acoperim integral toate cheltuielile de reabilitare, cu condiția ca ceilalți proprietari să fie de acord să se înscrie în Cartea Funciară o ipotecă, pentru ca Primăria să-și poată recupera cheltuielile”, afirmă primarul Călin Bibarț.

În continuare, Dorin Stanca a ținut să menționeze că demersul său este cel al unui teoretician, menit să trezească interesul proprietarilor pentru reabilitarea clădirilor. „Înțeleg frământările proprietarilor din zona centrală a municipiului. În Arad avem o rețea de clădiri Secession cum puține orașe din România au. Clădiri asemănătoare vedeți la Viena și Budapesta. Iar prin reabilitare, valoarea de piață a unui imobil crește semnificativ”, a spus Stanca. În continuare, acesta a vorbit despre etapele de reabilitare a unei clădiri, proiectarea și evizarea și apoi partea de execuție propriu-zisă, apoi a prezentat câteva clădiri emblematice ale Aradului.

La rândul lor reprezentanții asociațiilor de proprietari au prezentat problemele cu care se confruntă, atât din cauza faptului că foarte mulți proprietari din clădirile care trebuie reabilitate sunt pensionari cu venituri mici, care nu-și permit să suporte costurile, cât și din cauză că anumiți proprietari, în general italieni, sunt de negăsit.

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite