Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria cumpără 2.500 de mingi și alte echipamente pentru orele de sport, cu un milion de lei

Primăria Arad va achiziționa echipamente pentru orele de sport în școli, respectiv peste 2.500 de mingi, dar și bastoane, corzi, cercuri sau îmbrăcăminte sport, pentru toate alocând suma de un milion de lei. Primarul Gheorghe Falcă a declarat că tot ce au solicitat profesorii a fost aprobat.

Primăria cumpără 2.500 de mingi și alte echipamente pentru orele de sport, cu un milion de lei
Comentează 0

Primarul a spus că va fi alocată din bugetul local suma de un milion de lei pentru echiparea sălilor de sport din 36 de școli și cea a Palatului Copiilor, aprobând tot ce au solicitat profesorii.

Edilul a avut întâlniri cu reprezentanții mai multor școli, iar profesorii de sport s-au plâns că nu au echipamente și materiale pentru desfășurarea orelor.

”Am solicitat un necesar de materiale sportive și am primit o listă cu 22 de poziții. Am acoperit tot ce au cerut profesorii”, a spus Falcă.

Este pentru prima dată când are loc echiparea tuturor școlilor care au săli de sport.

”În trecut, aceste solicitări mergeau la Ministerul Educației, prin intermediul inspectoratelor școlare. În fiecare an erau aprobate mici dotări, pentru câteva școli, acum am aprobat tot necesarul”, a adăugat primarul.

Astfel, municipalitatea va cumpăra peste 2.500 de mingi, respectiv  507 de baschet, 643 de fotbal, 435 pentru handbal, 526 de volei, 370 pentru oină, dar și mingi medicinale.

La acestea se adaugă bastoane, cercuri, corzi de sărit, saltele, echipamente de tenis, șah, îmbrăcăminte sport și alte echipamente sau materiale necesare desfășurării orelor de educație fizică.

Municipalitatea va opera o rectificare bugetară pentru a aloca banii, iar licitația va fi organizată în următoarele săptămâni. Se estimează că echipamentele vor ajunge în școli în vacanța de vară, iar acestea vor putea fi folosite în următorul an școlar.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite