Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria Arad continuă să sprijine, consistent, sportul de performanţă arădean. „Există o evoluţie evidentă în sprijinul sportului de performanţă”

În acest an Primăria prin Centrul Municipal de Cultură sprijină prin finanţarea sportului de performanţă arădean nu mai puţin de 34 de proiecte. În ultimii 3 ani s-a ajuns de la o sumă de 2,2 milioane de lei la 6,8 milioane de lei bani care sunt destinaţi dezvoltării activităţii sportului de performanţă în oraşul nostru.

Primăria Arad continuă să sprijine, consistent, sportul de performanţă arădean. „Există o evoluţie evidentă în sprijinul sportului de performanţă”
Comentează 0

„Există o evoluţie evidentă în sprijinul Primăriei a sportului de performanţă. Am nceput cu bazele sportive, şi apoi am trecut la sprijinirea activităţii cluburilor care propun proiecte viabile, Acum 10 ani era greu de investit în cultură şi sport, acum lucrurile stau altfel, pentru că şi Aradul a progresat. Ştiu că există acea problemă a indemnizaţiilor la sporturile de echipă, şi tocmai de aceea am avut, săptămâna trecută, o întâlnire cu premierul României, în s-a cerut transferul cluburilor la municpalitate şi legi mai clare privind finanţările. Trebuie să milităm împreună pentru legi mai bune în ceea ce priveşte sportul”, a spus Gheorghe Falcă.

Edilul Aradului a mai subliniat faptul că Primăria va finanţa în acest an 37 de instituţii şcolare în acest an, solicitările acestora urmând a fi astfel acoperite. Nu în ultimul rând au fost prezentate pe larg cele 3 proiecte mari vizavi de sport, pe care Primăria le are pe ordinea de lucru: Complexul Sportiv dfe le Câmpul Liniştii, Complexul Sportiv de pe strada Mărului şi Stadionul „Frfancisc Neumann”.

La conferinţa de presă de azi au fost prezenţi şi reprezentanţi ai diferitelor grupări sportive ce au primit finanţare pentru activitatea din acest an, precum: Pompiliu Moldovan (CSS Avram Iancu - handbal), Radu Sabău (UVVG ProVolei), Valeria Bondor (BC Valbon - baschet), Codru Grădinariu (UTA), Marcel Urban (Univ Goldiş ICIM Arad), Spiridon Stanciu (CS Astra - lupte), Gheorghe Biriş (CS AMEFA), Matei Peloc (CS Voinţa), Emese Erdei (Mistral - majorete) şi Alin Câmpeanu (Şah Club Vados). Toţi au apreciat sprijinul Primăriei în dezvoltarea activităţii cluburilor pe care le reprezintă, cu diverse amendamente, în ceea ce priveşte viitorul şi ale unor legi care să permtă sectorului privat să investească în sport.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite