Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Primăria a început instalarea marcajelor tactile

Primăria a început instalarea marcajelor tactile
Comentează 0

Municipalitatea a început instalarea de marcaje tactile de semnalizare a trecerilor de pietoni, care sunt de mare ajutor persoanelor nevăzătoare. 

Proiectul, realizat în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor, prevede adaptarea a numeroase intersecții din oraș la nevoile speciale ale persoanelor cu deficiențe de vedere. 

Primele covoare tactile au fost montate la trecerile de pietoni din apropierea Teatrului, pentru că în zonă se află sediul Asociației Nevăzătorilor.   

Rolul covoarelor tactile este de a permite persoanelor nevăzătoare să se orienteze în spaţiu deschis.  Acest tip de marcaj are un profil special care permite dirijarea bastonului în direcţia care trebuie urmată. Profilul special al covoarelor tactile mai permite urmărirea direcţiei indicate la atingere cu talpa încălțămintei. 

Primăria Arad va comanda cel puțin 200 de marcaje pietonale tactile, pentru care estimează că va plăti aproximativ 160.000 de lei.

În bugetul local mai este prevăzută suma de 400.000 de lei pentru montarea unor sisteme acustice, care vor asigura semnalizarea intersecţiilor cu trafic intens.
 

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite