Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Prima casă" se transformă în programul "O familie – o casă"

Viorica Dăncilă a anunţat în şedinţa de joi o schimbare importantă pe care o pregăteşte Guvernul: transformarea programului "Prima casă" în programul "O familie – o casă".

Comentează 1

O altă facilitate: creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50% la 80% din valoarea creditului.

"Discutăm azi în primă lectură proiectul «O familie - o casă“, o variantă mai apropiată de nevoile cetăţenilor decât Programul Prima Casă. Propunem creşterea nivelului garanţiei guvernamentale de la 50% la 80% din valoarea creditului, suportarea de către stat a comisionului de gestiune şi reducerea substanţială a dobânzilor pentru familiile cu copii şi persoanele cu dizabilităţi”, a declarat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a mai menţionat că Guvernul va promova în curând un proiect aflat deja în transparenţă decizională privind programul guvernamental "Dezvoltarea regiunii nord-est".

"Vrem să îmbunătăţim condiţiile de viaţă pentru români, pentru cei care nu beneficiază de utilităţile necesare unui trai decent. În acest sens, vom acorda pentru fiecare gospodărie un ajutor nerambursabil de 20.000 de lei pentru izolarea termică şi energetică a locuinţelor, încălzire cu centrale termice, asigurarea de apă caldă menajeră prin sisteme solare, amenajarea de grupuri sanitare în interiorul locuinţei şi conectarea gospodăriilor la reţeaua de apă, canalizare şi gaze", a afirmat Dăncilă.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite