Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A fost definitivat bugetul pe 2016. Vezi ce se va întâmpla cu salariul minim. Dar şi cu programul Prima Casă

Proiectul de buget pe anul 2016 a fost definitivat vineri seara. Una dintre principalele hotărâri luate este cea de "îngheţare" a salariului minim. Potrivit România TV, acesta nu va creşte de la 1 ianuarie 2016 la 1.200 lei/lună, ci va rămâne la valoarea actuală, 1.050 lei/lună.

A fost definitivat bugetul pe 2016. Vezi ce se va întâmpla cu salariul minim. Dar şi cu programul Prima Casă
Comentează 3

Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş a pregătit trei mari noutăţi în proiectul de buget pe 2016. Potrivit România TV, salariul minim pe economie va rămâne, de la 1 ianuarie 2016, la 1.050 lei, cât este şi în prezent. Executivul a hotărât să facă un studiu de impact cu privire la creşterea salariului minim la 1.200, suma care vehiculase iniţial. Acest studiu de impact va fi încheiat abia în prima parte a anului viitor.

O a doua decizie importantă este legată de programul Prima Casă, care va continua şi anul viitor. Mai întâi s-a suplimentat bugetul pe anul acesta cu 200 milioane lei, adică se pot da credite suplimentare de 400 milioane lei. Anul viitor va continua programul cu o noutate importantă: dobânda maximă scade de la ROBOR+2,5 până la ROBOR+2%. În consecinţă vor scădea şi ratele celor care iau credite. În schimb, Guvernul a redus plafonul garanţiilor la 1,5 miliarde lei.

O altă noutate este legată de contribuţiile la nivelul II al pensiilor private. Aceste contribuţii cresc de la 5%, cât sunt în prezent, la 5,1%, de anul viitor.

Administraţia Prezidenţială are alocată una dintre cele mai mari creşteri bugetare: 56 milioane lei, comparativ cu 40 milioane lei, cât a primit în 2015. Cea mai mare parte din banii suplimentari se duc către consolidarea Palatului Cotroceni.

sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite