Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

DISCREPANȚE între sumele alocate de Guvern primăriilor din județ: 10.000.000 vs. 7.000 lei

Un număr de 66 de primării din județ au primit bani de la Guvern, prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Astăzi, primarii sunt chemați la Prefectură pentru a semna contractele de finanțare.

DISCREPANȚE între sumele alocate de Guvern primăriilor din județ: 10.000.000 vs. 7.000 lei
Comentează 1

Suma totală alocată județului nostru este de 48.688.921 lei și va fi folosită pentru modernizarea unor școli, grădinițe, străzi, drumuri, a sistemelor de alimentare cu apă sau a stațiilor de epurare.

”Prin aceste sume se vor rezolva multe probleme locale, cum ar fi școli începute și neterminate, finalizarea unor sisteme de alimentare cu apă, asfaltarea sau reabilitarea unor străzi și drumuri”, a declarat prefectul, Cosmin Pribac. 

Având în vedere numărul mare de primării beneficiare, suma medie alocată este de 737.000 de lei. Sunt însă primării cu sume foarte mari primite, precum Chișineu-Criș (peste 10 milioane de lei), în timp ce Șofronea a primit doar 7.642 de lei, practic echivalentul a câteva salarii.

Aceste diferențe se explică prin faptul că unele primării au în derulare investiții mai mici decât altele, astfel că nevoile financiare nu erau atât de mari.

Lista completă a alocărilor în județ prin PNDL poate fi descărcată AICI.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite