Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preţurile poliţelor RCA ar putea crește, din nou, pentru toţi şoferii!

Preţurile poliţelor RCA ar putea crește, din nou, pentru toţi şoferii!
Comentează 0

Mai sunt două săptămâni până când plafonarea tarifelor RCA expiră, iar preţurile poliţelor vor creşte pentru toţi şoferii. Prins între sancţiunile Comisiei Europene şi presiunea proprietarilor de maşini, Guvernul ia în calcul în ultimul moment prelungirea perioadei de plafonare.

Însă, fără o decizie clară, scumpirile sunt inevitabile. Plafonarea preţurilor a fost ca o gură de oxigen pentru şoferi, aceştia au plătit în ultimele 6 luni cele mai mici preţuri din ultimii ani pentru poliţele RCA. Însă, conform specialiştilor, după expirarea plafonării, adică de la jumătatea lunii mai, preţurile vor creşte cu cel puţin 20 la sută.

Asta înseamnă că un tânăr care conduce o maşină obişnuită şi care plăteşte acum o mie de lei pentru asigurarea pe un an va plăti 1.200 de lei după expirarea plafonării. Şi mai mult se vor simţi scumpirile pentru firmele de transport. poliţa de asigurare pentru un TIR se va scumpi cu 1400 de lei, în medie.

O veste bună ar fi că Guvernul şi ASF se gândesc să prelungească perioada de plafonare cu trei luni, însă asta ar atrage după sine şi procedura de infringement din partea Comisiei Europene, adica sancţiuni economice aplicate României.

sursa: a1.ro
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite