Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori

Zilele acestea, furnizorii de energie electrică trimit către clienți facturile pentru luna aprilie, calculate după noile reguli de plafonare. România TV îţi explică cum trebuie să citeşte factura și cum poţi vedea dacă ai beneficiat de plafonare.

Cum se aplică plafonarea în factura de energie electrică. Noi reguli pentru consumatori
Comentează 0

Reprezentantul ENEL a explicat pentru publicul România TV o factură la energie electrică pentru un apartament cu trei camere pentru perioada 1 – 30 aprilie 2022. Consumul este de 246 kw/h.

„Acum de la 1 aprilie 2022, clienţii beneficiază doar de plafonare. Plafonarea este acordată pe baza istoricului de consum din 2021.

Noua schemă cuprinde trei categorii de clienţi. În prima categorie sunt clienţii care au consum între 0 şi 100 kw/h pe lună. Pentru aceştia vom avea plafonare la 0.68 lei pe kw/h.

A doua categorie de clienţi este cea care consumă între 100 şi 300 kw/h pe lună. În cazul acestora avem plafonare la 0,8 lei.

A treia categorie, clienţii care au peste 300 kw/h medie de consum lunar pe anul trecut, nu beneficiază de plafonare”, a explicat reprezentantul Enel.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite