Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Preşedintele Composesoratului Vidra de la Vârfurile a rămas fără permis pe motiv de... sindrom epileptic; bărbatul susţine că i se trage de la o vecină care vrea să-i ia locul

Preşedintele Composesoratului Vidra din comuna Vârfurile susţine că a fost lăsat fără permis din cauza unei vecine care vrea să îi ia locul, umplând cu reclamaţii în stânga şi dreapta. Ioan Iova povesteşte că totul i se trage în urma faptului că anul trecut i s-a făcut rău pe când se afla la bancă la Brad, a ajuns la spitalul de acolo, a fost consultat de medici şi lăsat să plece acasă. De atunci a condus aproape în fiecare zi până luna acesta, când i s-a comunicat dispoziţia cu privire la retragerea permisului.

Preşedintele Composesoratului Vidra de la Vârfurile a rămas fără permis pe motiv de... sindrom epileptic; bărbatul susţine că i se trage de la o vecină care vrea să-i ia locul
Comentează 1

„Este vorba despre o răzbunare din partea unei vecine care vrea să-mi ia locul la conducerea composesoratului, deşi nici măcar nu este membră. Mă reclamă peste tot. Ultima reclamaţie mi-a făcut-o la Poliţia Silvică că am dat lemne la oameni fără avize. S-a dovedit că am avut dreptate, după cum se va dovedi şi de data acesta”, susţine Ioan Iova.

Cineva l-a reclamat la Poliţie

Potrivit celor declarate de acesta, a ajuns la spitalul din Brad ca urmare a unei dureri în piept. Acolo i s-a recomandat să fie evaluat şi de un neurolog, drept pentru care a fost consultat de dr. Cătălin Prundaru. „M-a consultat şi mi-a spus că nu am epilepsie, că dacă aş fi avut ar fi trebuit să-mi ia carnetul. Am plecat de la spital şi de atunci am condus aproape în fiecare zi fără să am vreo problemă. Anul acesta, în 16 februarie, am fost sunat de medicul de familie, dr. Valerică Bărbulescu, să mă cheme pe la cabinet. Când am ajuns acolo mi-a spus că am «o plângere de la Poliţie» şi i s-a cerut o scrisoare medicală că sufăr de afecţiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducă    tor auto. Mi-a arătat documentul de la Poliţie şi mi-a recomandat ca în cel mai scurt timp să consult un neurolog”, îşi continuă povestea Iova. Cum bărbatul nu se afla în evidenţa medicului de familie cu afecţiuni incompatibile cu calitatea de conducător auto, dr. Bărbulescu a comunicat acest lucru Serviciului Rutier din cadrul IPJ Arad.

Trimis de Prundaru la Arad

Cum la Brad a fost consultat de dr. Prundaru, Iova a decis să meargă din nou la acesta, pentru a lămuri lucrurile. „Mi-a spus că la el nu am după ce să vin, pentru că nu sunt în evidenţă la el, că sunt din judeţul Arad. M-a trimis să fiu consultat în judeţul meu. Nu peste mult timp, pe 3 martie, acelaşi doctor care nu a vrut  să mă consulte trimite către Poliţia Rutieră o adresă că am epilepsie, să mi se retragă permisul, fără măcar să-mi facă un EEG. Am mers astfel la un neurolog din Arad, care mi-a spus să-mi fac un EEG şi dacă iese bine îmi dă scrisoare medicală să-mi recuperez permisul”, mai povesteşte Ioan Iova.

„Frustrat de un drept pe nedrept”

În scrisoarea medicală obţinută de acesta de la neurologul arădean se arată negru pe alb că este apt pentru a conduce un autovehicul. A mers cu documentul la Poliţia Rutieră, dar a fost trimis şi la Serviciul de Medicină Legală. A fost consultat din nou din punct de vedere neurologic şi aşteaptă să vadă cum evoluează lucrurile.

„După ce am avut problemele de sănătate pe care le-am avut la Brad am circulat cu maşina tot timpul. Acum trebuie să merg pe jos zece kilometri până la pădure. Se fac marcări şi nu marchează nimeni fără mine. Nu pot să stau fără permis. Mi-au tăiat mâinile şi picioarele. M-au nenorocit. Am nevoie de maşină ca de aer. Trebuie să merg la APIA. Sunt zile în care trebuie să merg şi la Gurahonţ, şi la Brad într-o singură zi. Fără permis îmi este greu să mă descurc. Sunt frustrat de un drept pe nedrept”, a încheiat bărbatul.

Un medic enervat care şi aşa ne-a spus prea multe...

Ar fi interesat de ştiut cum de a intrat Iova în vizorul Poliţiei Rutiere, având în vedere că adresele trimise medicilor făceau referire la el, nu generic la pacienţi cu afecţiuni medicale incompatibile cu calitatea de conducător auto. „Am primit o solicitare de la Poliţie prin care ni se cerea să precizăm dacă domnul respectiv a fost la noi în spital şi dacă sufere de anumite afecţiuni. Eu fiind medic neurolog, iar afecţiunile dumnealui fiind de natură neurologică a trebuit să dau acel răspuns”, afirmă dr. Cătălin Prundaru. Acesta mărturiseşte însă că nu l-a văzut pe Iova făcând vreo criză epilepitică, dar l-au văzut... colegii săi, astfel încât a luat de bună informaţia care i-a fost dată de aceştia. „Medicul de la Urgenţe l-a văzut făcând crize epileptice. Nu pot să spun că are epilesie, ci sindrom epileptic, care a fost obiectivat şi de medicul de pe ambulanţă. Nu pot lăsa un om care a făcut o criză epileptică să conducă. Nu pot să vă dau prea multe detalii. Şi aşa v-am spus prea multe”, a pus capăt discuţiei noastre dr. Prundaru, vizibil enervat de întrebările pe care i le-am pus.

Poliţia aşteaptă Medicina Legală

În încheiere, mai trebuie spus că am luat legătura şi cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad. Aceştia susţin că Iova a contestat decizia prin care i s-a suspendat dreptul de a conduce, drept pentru care a fost îndrumat spre Serviciul de Medicină Legală pentru a fi consultat din nou. „În funcţie de concluziile medico-legale i se va reda sau nu dreptul de a conduce”, susţin reprezentanţii IPJ Arad. Asta, în condiţiile în care răspunsul Serviciului de Medicină Legală nu a ajuns încă la Poliţia Rutieră.

 

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite