Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Premieră în SUA. O femeie transgender a obținut un loc în Senat

Sarah McBride, o femeie transgender, cunoscută militantă pentru drepturile persoanelor LGBT, a câștigat un loc în Senatul statului Delaware, în nord-estul SUA. Candidata democrată, în vârstă de 30 de ani, şi-a învins adversarul republican cu 86% din voturi.

Premieră în SUA. O femeie transgender a obținut un loc în Senat
Comentează 0

”Am reuşit. Am câştigat alegerile. Sper că victoria va arăta oricărui puşti LGBTQ că democraţia noastră este şi pentru ei”, a transmis femeia pe Twitter. 

Sarah McBride s-a născut în Wilmington, fieful candidatului democrat la alegerile prezidenţiale, Joe Biden. Ea a lucrat cu fiul acestuia, Beau Biden, când era procuror general al statului şi la Casa Albă în mandatul lui Barack Obama.

Femeia a devenit cunoscută din 2013 ca militantă împotriva discriminărilor de gen în legislaţia din Delaware. Trei ani mai târziu, a devenit prima persoană transgender care participă la convenţia unui mare partid, după ce a susţinut un discurs la Convenţia democrată.

În prezent, McBride este purtător de cuvânt al Campaniei pentru Drepturile Omului (HRC), principala organizaţie de apărare a drepturilor LGBTQ din țară, transmite Agerpres. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite