Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alegeri SUA. Primele rezultate: Biden vs. Trump - Donald Trump a ieșit cu discursul de câștigător: „Rezultate fenomenale". Biden: „Păstrați-vă încrederea!"

Suspans în alegerile prezidențiale din Statele Unite, în condițiile în care, în ciuda restricțiilor impuse de pandemie, numărul celor care au votat deja a atins cote record. Americanii au de ales între președintele în exercitiu, republicanul Donald Trump, și candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.

Alegeri SUA. Primele rezultate: Biden vs. Trump - Donald Trump a ieșit cu discursul de câștigător: „Rezultate fenomenale
Comentează 0

UPDATE - Lupta finală pentru președinția Statelor Unite pare să se ducă în statul Michigan. După numărarea a 91% din voturile din acest stat, Biden se află cu aproximativ 20.000 de voturi în urma lui Trump. Acest stat este foarte important în acest moment pentru că dacă Biden reușește să obțină victoria, ar obține voturile a 16 electori, exact cât ar mai avea nevoie pentru a câștiga funcția supremă în SUA, dacă restul rezultatelor se vor menține aceleași și în celelalte state (lucru care pare destul de probabil în acest moment, având în vedere diferențele de voturi).


 Răsturnare spectaculoasă de situație

Răsturnare de situație în alegerile din SUA. Dacă inițial Donald Trump se auto proclamase câștigător, deși rezultatele erau neclare, acum el acuză fraude.

În ultimele ore, la numărarea voturilor, s-a petrecut însă o răsturnare spectaculoasă de rezultate în statul american Winsconsin. Este unul dintre așa numitele swing state, decisiv pentru rezultatul final. Dacă inițial părea că Donald Trump va câștiga acest stat și implicit cele 10 voturi ale electorilor, cu doar 4% din voturi rămase de numărat, Biden a trecut pe locul 1, la mică diferență, după numărarea voturilor prin corespondență.


Biden 238 - Trump 213

Trump și-a atribuit victoria, într-un discurs măreț, dar Biden prinde tot mai mult teren, după ce a câștigat Arizona. În ciuda discursului lui Trump, lupta pentru Casa Albă rămâne strânsă, voturile fiind în continuare centralizate.

Într-un discurs susținut la puțin timp după miezul nopţii (05:00 GMT), Joe Biden s-a arătat încrezător că va câştiga alegerile, dar a susținut că sosirea rezultatelor ar mai putea aştepta ceva timp. Biden a îndemnat la "răbdare" şi "păstrarea încrederii".

"Credem că suntem pe calea cea bună să câştigăm aceste alegeri", a spus Biden, precizând că nu va mai face alte declaraţii până miercuri.


Donald Trump a ieșit cu un discurs pentru simpatizanții săi. Președintele este foarte aproape să câștige un nou mandat. În aproape toate statele în care mai sunt de numărat voturi, Donald Trump este aproape sigur de victorie, astfel că actualul președinte este foarte aproape de încă un mandat.

"Apreciez foarte mult, vreau sa multumesc poporului american care m-a votat, milioane si milioane de oameni. Exista o parte din oameni care incearca sa ne destabilizeze. Vreau sa multumesc primei doamne si familiei mele dar si vicepresedintelui Mike Pence. Vom fi gata pentru o sarbatoare mare. Castigam tot. Rezultatele in aceasta seara au fost fenomenale si ne pregatim literalmente sa iesim afara si sa sarbatorim pentru ca a fost totul frumos. Cetatenii au iesit in numar record sa voteze. Nu ne-am asteptat sa castigam in Florida si am castigat cu multe voturi acolo. Am castigat in statul Ohio si in Texas. Am castigat cu 70.000 de voturi in Texas ceea ce este incredibil. Probabil ca am castigat si in Georgia, suntem inainte cu 2,5 procente, nu o sa ne ajunga cei democrati din urma. Avem si Carolina de Nord. Am primit voturi in care nu ne asteptam", a declarat Donald Trump

Citește continuarea pe realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite