Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O țară divizată. Două Americi se ciocnesc violent în alegeri, în umbra lui Trump. Cine câștigă?

Cel mai important meci electoral de după victoria lui Donald Trump la prezidențiale s-ar putea încheia îndecis. Sondajele sugerează că, în urma alegerilor legislative parțiale de marți, democrații vor câștiga Camera Reprezentanților, în vreme ce republicanii ar putea păstra Senatul. Campania s-a încheiat urât, cu acuzații de rasism, și cu ecourile atacului armat de la sinagoga din Pittsburgh încă simțite. 

O țară divizată. Două Americi se ciocnesc violent în alegeri, în umbra lui Trump. Cine câștigă?
Comentează 0

Divizarea profundă a Statelor Unite, un fenomen accelerat după victoria șocantă a lui Donald Trump la alegerile prezidențiale de acum doi ani, s-ar putea regăsi și în Congresul SUA în urma scrutinului legislativ parțial de marți.

Sondajele și analiștii americani cred că democrații vor câștiga cele mai multe mandate în Camera Reprezentanților, dar că republicanii vor păstra majoritatea în Senat.

Ambele partide au beneficiat de arme electorale redutabile. Atât președintele în funcție cât și Barack Obama au fost implicați în campanie și au participat la mai multe mitinguri.

De altfel, dincolo de orice temă și discuție, scrutinul va reprezenta în mare parte un vot dat de americani asupra celor doi ani cu administrația Trump.

Pe fondul amintitei divizări a electoratului și a unui discurs tot mai intens, prezența la vot se anunță una ridicată, ambele tabere reușind să mobilizeze foarte mulți alegători încă din faza votului anticipat.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite