Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prefectura a emis ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Târnova, Florin Farcașiu


Astăzi, Prefectura Aradului a emis ordinul de încetarea înainte de termen a mandatului primarului comunei Târnova, Florin Farcașiu care a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţionala de Integritate.

Prefectura a emis ordinul de încetare a mandatului primarului comunei Târnova, Florin Farcașiu
Comentează 3

Dacă în urmă cu o lună anunţam faptul că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie decidea că: „Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva Sentinţei civile nr. 59 din 14 februarie 2017 a Curţii de Apel Timişoara – Secţia de contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa atacată şi, rejudecând respinge acţiunea reclamantului, Farcasiu Florin, ca neîntemeiată Definitivă”; astăzi, Prefectura a a emis ordinul de încetarea înainte de termen a mandatului pentru cel mai longeviv primar al României. Funcţia de primar al comunei Târnova va fi preluată de viceprimarul Tomuța Mureșan Iosif, tot din Partidul Naţional Liberal. ANI l-a declarat incompatibil pe edil după ce acesta ar fi făcut parte din Consiliul de Administraţie al unei şcoli din comună, ocpuând în acleaşi timp şi fotoliul de primar. 

Florin Farcașiu ne-a declarat la acea vreme că din punctul său de vedere nu este încă totul pierdut. „Respect soluția instanței supreme și aștept motivarea care va veni probabil în câteva săptămâni, după care mă voi decide cum voi proceda pe viitor. Depinde de ce va scrie acolo. În situația mea, unii primari au câștigat procesul, alții l-au pierdut, depinde de completul care i-a judecat. Eu am fost mai ghinionist”, a spus Farcașiu. Am încercat să luăm legătura cu domnul Florin Farcaşiu pentru a-i cere un punct de vedere şi dacă acesta va mai încerca şi alte căi de atac, dar nu am reuşit. Redăm în continuare ordinul emis de Prefectura Arad: 


Ordin de Prefect privind încetarea înainte de termen a mandatului primarului comunei Târnova, Florin Farcașiu

În urma comunicării Agenției Naționale de Integritate cu numărul 32003/G/II/3.10.2019 înregistrată la Instituția Prefectului – Județul Arad sub numărul 8025 din 15.10.2019 despre rămânerea definitivă a  Raportului de evaluare nr. 47312/G/II/15.11.2016 privind pe Farcașiu Florin, primar al Comunei Târnova, Județul Arad, prin decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție cu nr. 4313/27.09.2019, precum și a Referatului nr. 4635/21.10.2019 al Secretarului Comunei Târnova, înregistrat la Instituția Prefectului – Județul Arad sub numărul 8215 din 21.10.2019, astăzi a fost emis Ordinul de Prefect cu numărul 715 privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al Comunei Târnova deținut de domnul Farcașiu Florin ca urmare a rămânerii definitive a Raportului menționat. Măsura emiterii Ordinului a fost menționată inclusiv în comunicarea A.N.I., fiind luată în baza prevederilor legale cuprinse în Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice, pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate, precum și în baza prevederilor specifice din  O.U.G. 57/2019 privind Codul Administrativ.

Atribuțiile funcției de primar al Comunei Târnova vor fi exercitate de către domnul  viceprimar Tomuța Mureșan Iosif, până la data organizării alegerilor.


 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite