Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prea multe abuzuri! Prefectul Florentina Horgea trebuie să–și dea demisia!

Este o normalitate să cerem (din nou) demisia prefectului Florentina Horgea pentru încă un abuz de neiertat, de data acesata săvârșit împotriva lui Viorel Petruța, viceprimar și consilier local în comuna Păuliș.

Prea multe abuzuri! Prefectul Florentina Horgea trebuie să–și dea demisia!
Comentează 0

În 28 iunie 2017, subprefectul de atunci nimeni alta decât Florentina Horgea semna un ordin de prefect prin care se constata încetarea de drept a mandatului lui Viorel Petruța de consilier local, la baza acestui ordin aflându-se o adresă a Partidului România Unită (PRU) prin care se anunța faptul că Viorel Petruța și-ar fi pierdut calitatea de membru al partidului.

După un an de zile petrecuți prin instanță, Viorel Petruța obține o primă victorie, printr-o sentiință definitivă dată de la Curtea de Apel Timișoara, după ce anterior și Tribunalul Arad i-a dat câștig de cauză. Instanța a considerat că Ordinul Prefectului Județului Arad nr. 482 din 28 iunie 2017 este nefondat, el fiind emis în cadrul unei proceduri în care aparent s-au săvârșit și câteva infracțiuni care necesită sesizarea organelor de urmărire penală.

Încă de când avea funcția de subprefect, Florentinea Horgea comitea o serie de abuzuri, unul dintre acestea fiind chiar cel îndreptat împotriva lui Viorel Petruța. Acesta a demonstrat în instanță că ordinul prefectului a fost emis de o persoană căreia nu i-au fost delegate în mod legitim atribuțiile prefectului Județului Arad, iar prefectul nu poate delega atribuțiile sale unei terțe personae, doar în caz de forță majoră, iar în cazul de mai sus nu poate fi vorba de așa ceva.

Prin urmare, instanța a dat câștig de cauză viceprimarului din Păuliș iar normal și etic în același timp, după atâtea actiuni pierdute în instanță, prefectul Florentina Horgea trebuie să-și dea demisia. Un asemenea om nu are cum să reprezinte Aradul în Guvernul României. Iar dacă nu o face de bună voie, organelle abilitate ar trebui să se autosesizeze și să intreprindă măsurile ce se cuvin în cazul comiterii unor infracțiuni.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite