Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Praznicul Nașterii Domnului sărbătorit de sute de arădeni la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”

Praznicul Naşterii Domnului a fost sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime” din Arad prin Sfânta Liturghie arhierească oficiată în mod solemn de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Praznicul Nașterii Domnului sărbătorit de sute de arădeni la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”
Comentează 1

Din sobor au făcut parte: Pr. Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, Pr. Gheorghe Gogan, Pr. Mircea Cricovean, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, precum și Arhidiaconii Claudiu Condurache și Alexandru Tiulea.

Sute de credincioşi au venit din tot oraşul pentru a se ruga în prima zi de Crăciun şi pentru a primi binecuvântare şi ajutor de la Dumnezeu.

În cuvântul de învăţătură pus sub titlul „Fiul lui Dumnezeu și Fiul Omului” (cf. Gal. 4; Matei 2), Chiriarhul adâncește tâlcuirea citirilor biblice în sensul teologic al unirii ipostatice între firea dumnezeiască și omenească a Mântuitorului, potrivit tradiției Sfinților Părinți, cu accentul pe îndumnezeirea omului. Colindele în biserici și case, unități ale activității umane și instituții de cultură, aduce exemple grăitoare despre modul în care folclorul religios a înțeles taina creștinătății, întruparea Fiului lui Dumnezeu spre mântuirea celui care a fost creat după chipul Lui spre a tinde mereu spre asemănare. 

Zeci de credincioşi, tineri şi vârstnici, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei, dirijat de diac. Laviniu Morariu.

În seara zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a oficiat Slujba Vecerniei în biserica cu hramul „Naşterea Domnului”, a Parohiei Micălaca Veche II.

După terminarea slujbei, corul acestei parohii a susţinut tradiționalul concert de colinde.

Protos. Iustin Popovici

 

Galerie foto (11)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite