Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Prăpăd, în ţară, după ploile torenţiale. Pericolul de inundaţii se menţine

Patru morţi, sute de gospodării inundate, poduri şi drumuri distruse. Aşa arată bilanţul inundaţiilor din ultimele zile. Chiar dacă ploile s-au mai oprit, nu am scăpat de pericol. Hidrologii au prelungit avertizările de inundaţii pentru zonele deja afectate de ploile torenţiale. Este cod portocaliu de inundaţii pentru râurile din Moldova şi Ardeal, până după-amiază.

Prăpăd, în ţară, după ploile torenţiale. Pericolul de inundaţii se menţine
Comentează 0

Rârurile au ieșit din matcă în județul Argeș. Șuvoaiele au rupt în calea lor drumuri și poduri. În nordul județului nu se mai poate ajunge decât cu piciorul.

Pompierii au intervenit pe Râul Doamnei, din judetul Argeș, acolo unde un bărbat care a vrut să treacă râul cu calul a fost luat de ape și a murit. Animalul a fost scos din apă de localnici. O familie din Constanța, care se afla în vacanță cu rulota, a fost surprinsă și ea de puhoaie. Apele au format o insulă pe care a rămas rulota familiei. Mașina a fost în schimb mutată din loc. Pentru a-i putea salva, s-a ajuns pe insulă cu ajutorul unui buldoexcavator.

Podul de pe DN 2H de peste râul Suceava, din orasul Milișăuți, a fost închis. Circulația a fost deviată pe alte rute. Structura acestuia a fost afectată de ape. Deja a apărut o fisură mare în șosea.

Inundaţiile din ultimele zile au afectat zeci de gospodării din județul Neamț. Peste 400 de oameni au fost evacuați din calea apelor. Un bărbat dat dispărut sâmbătă de către soţie, a fost găsit mort, duminică, într-un râu. Salvatorii bănuiesc că bărbatul a fost suprins de viitură.

Mănăstirea Bârsana din Maramureș a fost inundată din nou, după ce și la începutul lunii a fost cuprinsă de puhoaie. Oamenii au fost evacuaţi din calea apei cu buldozerul. Alții s-au refugiat pe dealuri.

Hidrologii au prelungit până luni, la ora 16.00, avertizarea cod portocaliu de inundaţii. Avertizarea este în vigoare pentru râuri din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Neamţ, Bacău, Vrancea, Galaţi, Botoşani şi Iaşi, astfel: Olt – bazin superior amonte S.H. Hoghiz, (judeţele Harghita, Covasna şi Braşov), Siret – sector aval S.H. Lespezi (judeţele Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi), Jijia (judeţele Botoşani şi Iaşi), Prut - sector amonte Ac. Stânca Costeşti, (judeţul Botoşani).

De asemenea, până marţi la ora 16.00, râuri din judeţele Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea şi Galaţi sunt sub cod galben de inundaţii.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite