Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Povești de iarnă și mulți îngeri în comuna Tauț

Povești de iarnă și mulți îngeri în comuna Tauț
Comentează 0

  În data de 5 decembrie 2023, cu ocazia ajunului sărbătoririi Sfântului Nicolae, Asociația Proprietarilor Dud-Taut-Nadăș a organizat un eveniment cu scop caritabil pentru toți copiii din comuna Tauț. În ultimii 10 ani președintele asociației, doamna Dan Maria, a fost alături de copiii din comună  la sărbătorile de iarnă dar și la cele pascale. În acest an, în premieră,  evenimentul a fost marcat de prezența a două personalități ale vieții publice culturale arădene, doamna Blaga Mihaela, reprezentant al Bibliotecii Județene din Arad și Orban Daiana, alumn al Consiliului Județean al Elevilor din județul Arad (Vicepreședinte în mandatul 2022-2023).

   Activitatea a început cu o poveste de înțelepciune, despre importanța faptelor bune în viața copiilor, urmată fiind de un  atelier de creație de  povești - pentru dezvoltarea creativității și a imaginației, susținut de doamna Blaga Mihaela. Copiii au  avut posibilitatea de a învăța cum se crează o poveste și unii au și avut curajul de a o prezenta la microfon.  A urmat  o scurtă prezentare a Consiliului Elevilor adresat  în special claselor a VII-a și a VIII-a,  în care Orban Daiana a vorbit despre scopul si importanța  reprezentării elevilor atât în relația cu autoritățile cât și în viața culturală. 

  Cel mai frumos moment a fost cel de creație al simbolului inocenței, protecției dar și al sărbătorilor de iarnă - Îngerul păzitor al copiilor. Atelierul a fost susținut de doamnele Dan Maria, Blaga Mihaela și colaboratorii lor dragi,  cadrele didactice ale școlilor și grădinițelor din comună. Copiii au confecționat  proprii  îngerași pe care i-au  personalizat în funcție de imaginația si dorința fiecăruia.  Au avut la dispoziție  mai multe materiale, care le-au stârnit curiozitatea și bucuria . 

  Punctul culminant al zilei, pe care-l așteptau toți copiii, a fost primirea cadourilor. Fiecare elev a beneficiat de o mică atenție sub forma unui cadou personalizat. 

Evenimentul și-a împlinit menirea, aceea  de a aduce zâmbetul pe buze și  bucuria în inimioarele a peste  100 de copii.

  ,,Viața îți dă întotdeauna ceea ce oferi" , a concluzionat doamna Dan Maria.

 

D. O.

(text&foto)

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite