Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Povestea unei urmăriri în trafic care a culminat cu audieri și proces penal

Acum o săptămână, un arădean a fost trimis în judecată de magistrații Judecătoriei Arad pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte 0,80g la mie alcool pur în sânge. 

Povestea unei urmăriri în trafic care a culminat cu audieri și proces penal
Comentează 0

Dar ce s-a întamplat?

În rechizitoriu s-a reţinut că, în data de 15.04.2023, în jurul orei 23:30, inculpatul a condus autoturismul marca Mercedes Benz pe Calea A.Vlaicu, datorită modului haotic de deplasare, a acroşat autoturismul marca Skoda condus de martor însă nu a oprit la faţa locului.

Ca urmare, martorul a apelat numărul de urgenţă 112 şi a trecut la urmărirea autoturismului condus de inculpat moment în care a observat că acesta se deplasa spre ieşirea din Arad, ieşind de pe carosabil şi intrând în coliziune cu un stâlp de iluminat public, după care s-a oprit într-un copac.

La sosirea organelor de poliţie inculpatul a fost testat cu etilotest care a indicat la ora 23:46 o valoare de 1,36 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Apoi, el a fost transportat la Spitalul Județean Arad, stabilindu-se că acesta a avut o alcoolemie în valoare de 3,01 mg/l alcool pur în sânge la ora 00:15, respectiv 2,83 mg/l alcool pur în sânge la ora 01:15.

Studiind actele dosarului de urmărire penală, judecătorul apreciază că a fost respectat principiul legalităţii în ceea ce priveşte efectuarea acestora. De asemenea, judecătorul de cameră preliminară reţine că rechizitoriul a fost comunicat inculpatului, că procedura a fost îndeplinită, iar filele de comunicare fiind restituite la dosarul cauzei, acordându-se acestora un termen de 20 de zile pentru formularea de cereri şi excepţii cu privire la legalitatea administrării probelor şi efectuării actelor de către organele de urmărire penală.

Termenul s-a împlinit fără a fi fost formulate cereri sau excepţii de către inculpat sau persoana vătămată iar judecătorul apreciază că nu se impun a fi invocate nici din oficiu. Se consideră că s-a respectat principiul legalităţii în ceea ce priveşte administrarea probelor şi efectuarea actelor de urmărire penală, judecătorul de cameră preliminară urmează a dispune începerea judecăţii, cu fixarea primului termen, după rămânerea definitivă a prezentei încheieri, la care părţile vor fi citate. 


Scrie un comentariu

trimite