Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Poveste din cartierul de vest“ vine în grădina de vară de la Cinematograful „Arta“

Muzicalul „Poveste din cartierul de vest“/„West Side Story“ este primul film care va putea fi văzut în Grădina de vară de la Cinematograful „Arta“ din Arad, în stagiunea iulie-august 2023.

Filmul va fi proiectat vineri, 7 iulie, de la ora 21.30 iar accesul publicului va fi gratuit.

„Poveste din cartierul de vest“ vine în grădina de vară de la Cinematograful „Arta“
Comentează 0

Regizat de Steven Spielberg, bazat pe un scenariu semnat de Tony Kushner, câștigător al premiului Pulitzer, „Poveste din cartierul de vest“/West Side Story spune povestea clasică a rivalităților acerbe și a iubirii tinere din New York-ul anilor '50, reluând o temă foarte populară care a generat fenomenul musical-urilor.
Această peliculă le readuce pe marele ecran pe îndrăgitele vedete Ansel Elgort (Tony), Ariana DeBose (Anita), David Alvarez (Bernardo), Mike Faist (Riff), Brian d'Arcy James (ofițerul Krupke), Corey Stoll (locotenentul Schrank), Josh Andrés Rivera (Chino), având-o pe Rita Moreno în rolul Valentinei, care deține magazinul din colț în care lucrează Tony, și o prezintă pe Rachel Zegler (María). Moreno este, de asemenea, unul dintre producătorii executivi ai filmului.

Filmul „Poveste din cartierul de vest“/West Side Story a fost adaptat pentru marele ecran plecând de la seria originală marca Broadway, din 1957. Cu o coregrafie originală semnată de Jerome Robbins, muzică creată de Leonard Bernstein, pe versuri de Stephen Sondheim, filmul este produs de Studiourile 20th Century, parte a grupului Walt Disney.

 „Acest film este probabil cel mai greu din cariera mea, fiind, fără îndoială, cea mai mare partitură scrisă vreodată în teatru”, spune Steven Spielberg.

„Este foarte intimidant să iei o capodoperă și să o refaci din altă perspectivă, fără a compromite integritatea ei. Cred că poveștile grozave ar trebui spuse iar și iar, mai ales pentru a reflecta diferite perspective și momente în timp. Îmi place filmul original realizat de Robert Wise cu Jerome Robbins. Wise mi-a fost un prieten apropiat mulți ani și am vorbit cu el foarte mult despre film. Iar Walter Mirisch, care a produs filmul West Side Story din 1961, este un alt prieten drag care mi-a spus tot felul de povești grozave despre realizarea filmului” , mai spune regizorul.

Filmul are în palmares un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar – Ariana DeBose, trei premii Globul de Aur, pentru cel mai bun film, pentru cea mai bună actriță – Rachel Zegler și pentru cea mai bună actriță într-un rol secundar – Ariana DeBose și opt nominalizări la premiile BAFTA.

Evenimentele de la Cinematograful Arta sunt organizate de Centrul Municipal de Cultură Arad.

Sinopsis

Poveste din cartierul de vest (SUA 2021)

Rating: AP-12 (Acordul părinților pentru copii cu vârste mai mici de 12 ani)

Acțiunea noului film are loc în vara anului 1957 pe străzile cartierelor adiacente Upper West Side, Lincoln Square și San Juan Hill. Împreună, cartierele cuprind zona de la vest de Broadway, de la West 60th Street la West 70th Street până la marginea orașului, la râul Hudson.

La începutul anilor 1950, Robert Moses - comisarul pentru Lucrări Publice din New York - a dărâmat întreaga porțiune de teren pentru construcția Lincoln Center for the Performing Arts și a Universității Fordham, printre alte proiecte.
La acea vreme, Lincoln Square era populată de descendenții imigranților europeni, iar municipalitatea i-a relocat pe locuitorii zonei.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite