Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

(VIDEO) Poliția Locală Arad are noi domenii de activitate. Vezi care sunt acestea

Cea mai stringentă problemă, din punctul de vedere al arădenilor plătitori de taxe cel puțin, aflată și în gestiunea Poliției Locale Arad este asigurarea ordinii și siguranței publice cu precădere în centrul municipiului. Directorul Poliției Locale a adresat problema oamenilor străzii, într-o conferință de presă ce a avut loc astăzi. „Avem o hartă a locațiilor efective, sunt 77 sau 78, sunt multe locuințe abandonate sau depozite. Aradul este unul dintre județele din Ardeal care nu are o densitate foarte mare, creând astfel spații disponibile, inclusiv în zone centrală. Este vorba și despre proprietari plecați în străinătate pe care de multe ori nu reușim să îi mai găsim”, a spus Adrian Toma, șeful Poliției Locale Arad. 

(VIDEO) Poliția Locală Arad are noi domenii de activitate. Vezi care sunt acestea
Comentează 1

Personalul Poliției Locale Arad a scăzut de la 177 la 156, o scădere puternic resimțită de conducerea instituției care încearcă să asigure cu resursa umană aflată la dispoziție patrulele necesare, care să asigure ordinea publică, dar care să acopere și sectoarele de mediu și circulație. 

Direcția Generală a Poliției Locale Arad este împărțită în patru sectoare: domeniul operativ (99 de persoane), rezolutiv (33 persoane), domeniul IT (13 funcții) și domeniul funcțional (cu 11 funcționari publici). 

În ce privește neajunsurile de ordin tehnic, se dorește o automatizare a preluării datelor de la echipaje, astfel încât autospecialele polițiștilor locali să devină așa-zise birouri pe roți, care să fie totodată dispuse să imprime procesul verbal de contravenție la locul faptei. 

Șeful Poliției Locale, Adrian Toma, a menționat și problema care există cu precădere în centrul municipiului, caracterul deranjant al persoanelor paupere, care, ne-a asigurat dânsul, sunt monitorizate de patrulele care circulă atât cu autospecialele, cât și pe jos, pe bulevard. 

El a menționat că sunt și mulți locuitori care nu sunt înregistrați cu forme legale în Arad, fiind probabil 10.000 de oameni de prin țară care nu sunt cu forme legale în Arad, neavând flotant. 

Printre activitățile nou apărute la Poliția Locală Arad se numără și controale pe linia abandonului școlar, verificarea persoanelor prezente fără forme legale în municipiu, verificarea documentelor asociațiilor de proprietari, cartarea populației cu profil contravențional pe linia ordinii și liniștii publice, gestionarea resursei umane și a flotei auto pe harta operativă digitală, în raport cu planificarea zilnică și locațiile indicate de sesizări, acțiuni sistematice în teren împreună cu Poliția Municipiului Arad și Jandarmeria Română. 

Iar între activitățile preconizate, vor fi și utilizarea IT pentru controlul respectării regimului deșeurilor, utilizarea sonometrului pentru decelarea depășirilor nivelului de zgomot, extinderea sistemului de monitorizare video stradală, sistem integrat de preluare și predare a cerșetorilor/oamenilor străzii către instituțiile de asistență socială/medicală și IPJ (parțial implementat deja), asistență acordată RECONS în eficientizarea utilizării parcărilor publice cu plată, aplicație gratuită de tip responsive destinată publicului, pentru realizarea de sesizări. 


Scrie un comentariu

trimite