Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliția Locală vine cu sfaturi pentru biciclişti; vezi la cât pot să ajungă amenzile pentru cei care încalcă regulile

În luna iunie, împătimiții mersului pe două roți au ocazia de a lua parte la două evenimente sportive care se vor desfășura în municipiu: Cupa Aradului la Ciclism 2019 și competiția Ciclism – Road Grand Tour „Turul Aradului -2019”. Polițiștii locali le reamintesc arădenilor care practică sistematic mersul pe două roți în oraș, inclusiv în afara cadrului competițional, că există câteva reguli de bază care trebuie să fie respectate pentru  a se deplasa în siguranță și pentru a evita eventualele sancţiuni.

Poliția Locală vine cu sfaturi pentru biciclişti; vezi la cât pot să ajungă amenzile pentru cei care încalcă regulile
Comentează 0

Iată câteva dintre ele:

  • să nu circule pe sectoarele de drum semnalizate cu indicatorul având semnificația „Accesul interzis bicicletelor”;
  • să nu circule pe trotuare, cu excepția cazului când pe acestea sunt amenajate piste speciale destinate lor;
  • să nu circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

Bicicliștii care nu respectă normele de circulație trebuie să aibă în vedere faptul că, potrivit prevederilor H.G. 1391/2006, sancțiunile contravenționale sunt însemnate, fiind cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

Odată cu debutul sezonului cald, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație pe Drumurile Publice și cei ai Serviciului Ordine Publică și Circulație vor asigura securizarea pistelor de pe Faleza Mureșului și a celorlalte zone destinate circulației bicicliștilor, pe raza municipiului.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite