Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliţia Locală dă iama în proprietari şi chiriaşi; vezi care este motivul

De la începutul anului până în prezent 1.789 persoane au fost sancționate de către polițiștii locali cu atribuții de evidența persoanelor din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, întrucât nu au solicitat actualizarea adresei de domiciliu ori reședință în actul de identitate. Totodată, agenții constatatori din cadrul Serviciului de Evidența Persoanelor au amendat 71 proprietari de imobile în ultimele două luni, pentru încălcarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, ulterior intrării în vigoare a modificărilor legislative survenite în luna iunie 2023.

Poliţia Locală dă iama în proprietari şi chiriaşi; vezi care este motivul
Comentează 1

„DGPL Arad reiterează arădenilor că potrivit actului normativ mai sus menționat, proprietarii care găzduiesc alte persoane în imobilele deținute, pe o perioadă mai mare de 15 zile, au obligația prezentării la Serviciul Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor Arad, împreună cu respectivele persoane, în vederea actualizării în actul de identitate a adresei de domiciliu/reședință.

Prin urmare, potrivit noilor reguli, proprietarii devin responsabili de actualizarea adresei de domiciliu ori reședință a locatarilor imobilele pe care le au în proprietate. Astfel, proprietarii nu mai pot găzdui chiriașii care nu solicită în termen de 15 zile de la mutare actualizarea actului de identitate cu adresa imobilelor respective. Pentru nerespectarea prevederilor legale, proprietarii se aleg cu amendă, al cărei cuantum este cuprins între 75 lei și 150 lei.

De asemenea, precizăm că persoanele care locuiesc temporar la alte adrese decât cele de domiciliu (indiferent dacă au calitatea de proprietari ori chiriași), sunt obligate să solicite SPCLEP actualizarea actului de identitate, respectiv să ceară înscrierea în cartea de imobil, responsabilului acesteia. În caz contrar se aplică amendă, de câte ori este necesar, până la intrarea în legalitate”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Fotografia are rol ilustrativ

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite