Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliția Locală atenționează șoferii care nu își ridică mașinile din custodia RECONS că le vor pierde

Poliția Locală atenționează șoferii care nu își ridică mașinile din custodia RECONS că le vor pierde
Comentează 0

În doar două zile, 5 proprietari de automobile abanadonate, au fost somați de Direcția Generală Poliția Locală referitor la faptul că vehiculele respective se află în custodia SC RECONS SA, fiind amplasate în depozitul societății respective. Preluarea de către proprietari poate surveni după plata unei sume de 350 lei, la care se adaugă taxa de depozitare în valoare de 20 lei /zi calendaristică.

După expirarea termenului de 10 zile de la data somației, vehiculele nerevendicate din parcul auto trec de drept în proprietatea unității administrativ-teritoriale, fiind aplicate prevederile art. 4 alin. (2) și ale art. 5 din Legea 421 /2002. 

Automobilele fără stăpân sau abandonate ce au putut fi identificate în evidenta naţională a vehiculelor înmatriculate, dar nu au fost restituite proprietarilor în condiţiile legii, se radiază din circulaţie, din oficiu.

În ultima lună, s-a inițiat procedura de ridicare de pe domeniul public al Municipiului Arad pentru alte 6 vehicule abandonate și fără stăpân, conform noilor reglementări, din iulie 2020, ale actului normativ (respectiv la 6 luni de la prima notificare a proprietarului). 

În ultimul trimestru, cu sprijinul arădenilor, au fost identificate 115 de vehicule abandonate/fără stăpân, inițiindu-se procedura prevăzută de legislația în vigoare. Din acestea, în momentul de față se mai găsesc, în locațiile respective, 36  autoturisme.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite