Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Poliţia Locală atenţionează arădenii cu privire la întreţinerea spaţiilor verzi şi salubrizarea trotuarelor, dar îşi face curat şi în faţa sediului

Poliţia Locală a demarat o campanie de informare a arădenilor cu privire la obligativitatea întreţinerii spaţiilor verzi şi salubrizarea trotuarelor aferente imobilelor în care locuiesc. Trebuie spus însă că poliţiştii locali au început prin a-şi face curat în faţa sediului.

Poliţia Locală atenţionează arădenii cu privire la întreţinerea spaţiilor verzi şi salubrizarea trotuarelor, dar îşi face curat şi în faţa sediului
Comentează 0

„În această săptămână, echipaje de polițiști locali din cadrul Biroului de Protecția Mediului desfășoară acțiuni de prevenție în vederea întreținerii și salubrizării zonelor cu spații verzi și trotuarelor adiacente imobilelor.

Astfel, potrivit HCLM Arad nr.162/2006 privind gospodărirea Municipiului Arad, cu modificările și completările ulterioare, cetățenii și persoanele juridice sunt obligați să mențină curățenia pe trotuare (sau pe drum, acolo unde nu există trotuare), pe porțiunea din dreptul imobilului și a locurilor de parcare folosite, prin:

  • măturat periodic (săptămânal) ;
  • îndepărtarea buruienilor, a florei spontane, în mod special a celei cu potențial alergen (Ambrosia Artemisiifolia), care crește pe lângă borduri, garduri, stâlpi, împrejmuiri ș.a.m.d.;
  • întreținerea spațiilor verzi adiacente imobilelor și condominiilor prin măturare, greblare și chiar plantare cu material dendrofloricol, toaletarea arborilor de talie mică și a arbuștilor ornamentali și văruitul acestora;
  • în situația în care se sesizează iminența prăbușirii unui arbore, proprietarii sau asociațiile de proprietari au obligația de a sesiza de îndată autoritatea publică locală.        

Menționăm că aceste obligații subzistă pe toată perioada de vegetație primăvară-toamnă.

Proprietarii, persoane fizice și juridice (inclusiv asociații de proprietari), care în acest moment nu și-au îndeplinit obligațiile enumerate, sunt notificați în vederea remedierii situației.

În primele zile, echipajele au contactat deținători de imobile din Centru, Micălaca și Pârneava.

În cazul neconformării solicitării polițiștilor locali de a curăța porțiunea de trotuar și spațiile verzi din dreptul imobilelor deținute în proprietate, se pot aplica amenzi în cuantum de 500 – 1.000 lei pentru persoane fizice și 1.501 – 2.000 lei pentru persoane juridice.

Printre primii care au început curățarea spațiului verde din fața imobilului în care funcționează au fost chiar polițiștii locali. Aceștia au curățat aliniamentul sediului în care funcționează, pe Calea Victoriei. În zilele următoare, vor continua cu îngrijirea arborilor și aleilor din curtea accesibilă publicului, precum și cu uniformizarea suprafețelor acoperite de iarbă”, susţin reprezentanţii Poliţiei Locale.

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite